València

Camps s'agafa temps i Rita Barberà està convençuda que actuarà pel "cas Gürtel"

Mentre Esperanza Aguirre ha fet fora del grup parlamentari popular els tres diputats madrilenys imputats en el "cas Gürtel", al País Valencià el president, Francisco Camps, continua sense prendre la decisió "contundent" que li va demanar la direcció del PP. Cada cop s'estreny més el cercle sobre Camps, perquè actuï. Sona amb força la destitució de Ricardo Costa, secretari general del PP valencià i número 2 de l'executiu, però Camps vol marcar el seu ritme. Aquest dijous una veu destacada del partit, l'alcaldessa de València, Rita Barberà, ha promès suport a Camps en el que decideixi i s'ha mostrat convençuda que el partit sabrà prendre les responsabilitats que calguin.

Actualitzat
Rita Barberà ha afirmat que el seu partit prendrà mesures en relació amb la trama Gürtel que, ha dit, està integrada "per uns absoluts indesitjables" amb els quals ella no ha tingut "res a veure" i que han traït "l'amistat" que tenien amb "persones del PP". Barberà ha insistit que ella no ha rebut cap regal dels implicats i ha promès "suport, afecte i lleialtat" al president de la Generalitat Valenciana, així com "consell" en cas que li demani. Ara bé, ha dit que confia "plenament" en el seu company de partit.

Barberà ha considerat que la investigació de la trama ha derivat en una "orgia morbosa i de xafarderia" i ha conclòs que, pel que s'ha publicat fins ara, "es desprèn que no hi ha cap objecte d'investigació judicial".

Després que Esperanza Aguirre ja hagi passat a l'acció, totes les mirades se centren ara en Francisco Camps i el seu número 2, Ricardo Costa, malgrat que ha dut a la Conselleria d'Hisenda documents per acreditar que la trama Gürtel no li va regalar un cotxe. El president valencià va demanar temps a Rajoy, i se l'està prenent. Aquest dijous, en acabar la reunió del Consell de Govern, la portaveu del govern valencià, Paula Sánchez de León, ha assegurat que el sumari del "cas Gürtel" només és una suma de dades que els jutges encara han d'investigar.

Els que ja en tenen prou per demanar responsabilitats són els socialistes valencians, que han demanat a Camps que dimiteixi aquest divendres, coincidint amb la diada del 9 d'octubre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut