Madrid

Alejandro Agag hauria rebut diners en negre de la trama vinculada al "cas Gürtel"

La publicació de part del sumari que s'instrueix al Tribunal Superior de Justícia de Madrid sobre el "cas Gürtel" està generant una allau de titulars. Després de saber que els comptes del PP gallec eren irregulars i que alguns dels imputats van intentar seguir operant amb els comptes bancaris de la presumpta trama ja des de la presó, ha sortit un altre nom a escena. Es tracta d'Alejandro Agag, el gendre de l'expresident espanyol José María Aznar. Les informacions sumarials apunten que Agag hauria rebut diners en negre de la trama empresarial vinculada al "cas Gürtel". També parlen de regals de luxe per al número 2 del PP valencià, Ricardo Costa. Mentrestant, Mariano Rajoy esquiva la polèmica.

Actualitzat
El número 2 de Francisco Correa, José Luis Izquierdo, va confirmar, en declaracions a la policia, que entre les persones físiques que haurien rebut diners hi ha Alejandro Agag, LB (presumptament, Luis Bárcenas), Alberto López Viejo, Arturo González Panero, Gerardo i Ricardo Galeote i Benjamín Martín Vasco, alts càrrecs del PP de Madrid, a més de Jacobo Gordon.

José Luis Izquierdo va manifestar que el sistema d'anotacions utilitzat corresponia a pagaments realitzats amb els diners de la caixa B que hi ha a les oficines del carrer Serrano, 40, de Madrid, seu del conglomerat empresarial de Francisco Correa.

El nom d'Alejandro Agag no apareix només en aquesta declaració policial. En un altre document que recull les converses intervingudes als presumptes caps de la trama, els agents escriuen que alguns dels implicats relacionen els negocis de Correa a Boadilla del Campo amb la seva gran amistat amb el gendre d'Aznar. Agag ja ha negat tenir res a veure amb la trama.

Rellotge i cotxe de luxe per a Ricardo Costa

Un altre dels noms que surt al sumari és el del secretari general del PP valencià, Ricardo Costa. En aquest cas, les converses telefòniques entre Álvaro Pérez, "El Bigotes", i Pablo Crespo, considerat el número dos de la trama, revelen que van comprar-li un vehicle de gamma alta i un rellotge de 20.000 euros. En algun moment Francisco Correa es refereix a ell com a "futur president del govern d'aquest país".

Costa ho ha negat tot. El seu nom és al centre de la polèmica des de fa dies, però ell assegura que cap membre del PP li ha demanat que dimiteixi.

Rajoy esquiva la polèmica

Després del degoteig d'informacions sobre el "cas Gürtel", el president del PP, Mariano Rajoy, ha eludit fer cap referència a la polèmica i ha demanat als populars que estigui "pel que preocupa a la ciutadania" que, ha afegit, "no sol coincidir amb el que preocupa a altres persones".

El dirigent del PP ha participat en diversos actes públics i en tots han esquivat el tema. "L'important és escoltar els ciutadans, governar bé, fer bona oposició i oblidar-se de la resta", ha afirmat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut