Madrid

La fiscalia presenta recurs contra l'arxivament de la part valenciana del "cas Gürtel"

La fiscalia ha presentat recurs al Tribunal Suprem contra l'arxivament de la part valenciana del "cas Gürtel", perquè considera que va ser "prematura" i que es va basar en una "interpretació errònia" de la llei. El 3 d'agost passat el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià va arxivar la causa oberta contra el president de la Generalitat, Francisco Camps, i altres càrrecs del PP valencià per suborn. La fiscalia remarca que, segons el Codi Penal, el delicte de suborn existeix des del moment en què es fa un regal a un funcionari públic, sense que aquest hi hagi de respondre amb cap acció concreta. El president del PP, Mariano Rajoy, creu que el recurs està "fora de lloc".

Actualitzat
La fiscalia, que ha enviat un escrit de 20 pàgines al Tribunal Suprem, assegura que el TSJPV es va equivocar a l'hora d'ordenar el sobreseïment del cas. I ho justifica amb l'article 426 del Codi Penal, que determina que el delicte de suborn existeix des del moment que es fa un regal a un funcionari públic en consideració del càrrec que ocupa, i sense que el donatiu suposi cap acció concreta per part de la persona que rep l'obsequi.

En aquesta part del "cas Gürtel", la investigació intentava esbrinar si el president valencià, Francisco Camps, va rebre vestits de franc a canvi de l'adjudicació de contactes públics a Orange Market, una de les empreses de la trama que dirigia Francisco Correa, el presumpte cap del "cas Gürtel".

La fiscalia també destaca que l'arxivament va ser prematur perquè la investigació estava oberta i podia aportar dades "sobre els donatius investigats i els actes de contractació de l'administració pública valenciana a l'empresa Orange Market".

Rajoy: "S'acarnissa amb Camps, mira cap a l'altra banda amb Chaves"

El president del PP, Mariano Rajoy, ha lamentat la decisió de la fiscalia perquè, segons diu, "evidencia que no tots els espanyols són iguals davant la llei". Rajoy creu que el fiscal "s'acarnissa" quan es tracta de Camps i, en canvi, "mira cap a una altra banda" amb el vicepresident tercer el govern espanyol, Manuel Chaves. En el cas del ministre socialista, es va arxivar la denúncia que Manos Limpias va presentar contra ell per presumpte tràfic d'influències.  

En declaracions a Punto Radio, el dirigent popular ha criticat la "diligència" que el fiscal mostra amb un i no pas amb l'altre.
Anar al contingut