Madrid

Correa volia que li diguessin "Don Vito" i va oferir "serveis de noies" a polítics madrilenys

L'aixecament de part del sumari del "cas Gürtel" ha permès saber detalls cridaners de la investigació. Per exemple, que el presumpte cap de la trama de corrupció, Francisco Correa, va ordenar aparèixer a la caixa B de les empreses amb el nom de Don Vito, és a dir, com el personatge de la pel·lícula '"El Padrí". Al sumari també consta que Correa va oferir "serveis de noies" a diversos polítics madrilenys, que el president valencià, Francisco Camps, volia que li aconseguissin una foto amb Barack Obama, i que l'exnúmero 2 d'Esperanza Aguirre "s'enduia una pasta" dels actes que es feien a la Comunitat de Madrid.

Actualitzat
Don Vito

Francisco Correa, actualment a la presó, es considerava tant el cervell de la trama que va arribar al punt de demanar al seu administrador, José Luis Izquierdo, que l'anomenés "Don Vito", com el cap mafiós de la pel·lícula "El Padrí", a la caixa B de les empreses del grup.

"Una vegada, el senyor Correa em va dir que quan em referís a ell ho fes com a Don Vito", va explicar Izquierdo al jutge Garzón. "Com el de la pel·lícula?", li va preguntar el jutge. "Jo vaig seguir les instruccions, però amb la impressió que no sabia si m'ho deia de broma o no", va replicar el comptable, que ha afegit que seguia "al peu de la lletra" el que li manava Correa. A partir d'aleshores, Correa va sortir a la comptabilitat com a D.V.I.T.O.

"Serveis de noies"

Les converses entre diversos imputats han desvelat que Correa va intentar estrènyer relacions amb diversos polítics madrilenys oferint-los serveis de prostitució. Concretament, l'exregidor de Majadahonda José Luis Peñas, també imputat, explica que Correa els va oferir "serveis de noies" a ell i també a l'exregidor Juan José Moreno, en una reunió al març del 2007.

A més, Correa va comentar en una conversa que va participar en una festa en un xalet de l'alcalde de la Nucia, a Alacant, en què hi havia "cinc ties impressionants". "L'alcalde ens va dir que ens muntaria una festa de puta mare amb ties al seu poble". De les converses es dedueix que eren noies procedents de l'Europa de l'Est i que un altre dels imputats, Jacobo Gordon, "es va endur una tia guapíssima a l'habitació. I la resta eren allà en pilotes, cadascun amb una tia".

"'No' al xoriço"

També s'ha sabut que Correa va fer gestions per constituir un partit polític a Majadahonda, per fer la competència al PP. Fins i tot tenia decidit que l'eslògan seria "'No' al xoriço" i que durant la campanya electoral del 2007 repartirien entrepans de pernil. El mateix Correa s'havia proposat com a cap de l'àrea d'Esports del consistori i havia destinat 240.000 euros al projecte del partit, que volia estendre a altres municipis com Torrelodones i Quijorna.

Sense declaració de la renda des del 1999

De Francisco Correa també consta al sumari que no havia presentat la declaració de la renda des del 1999, malgrat que a la mateixa investigació es diu que "sembla que és" propietari d'unes 30 empreses, algunes de les quals domiciliades en paradisos fiscals o de tributació baixa.

Camps volia una foto amb Obama

Del sumari també es desprèn que el president valencià, Francisco Camps, va demanar a l'empresa Orange Market, propietat d'Álvaro Pérez, "El Bigotes", que li aconseguís "una foto amb Obama". Pérez li va contestar que era impossible i li va oferir com a alternativa una entrevista amb el governador de Nou Mèxic, Bill Richardson, proper al president nord-americà. L'entrevista es va fer finalment el 16 de desembre passat.

Costa, "com un nen amb sabates noves"

El sumari aporta detalls dels regals que es van fer a diversos càrrecs populars. Un dels beneficiaris és Ricardo Costa, secretari general del PP valencià, que, segons les converses, va rebre un rellotge valorat en 20.000 euros.

Un dels imputats per la trama, Álvaro Pérez, "El Bigotes", comenta al també imputat i exsecretari d'Organització del PP gallec, Pablo Crespo, que "l'exalcalde d'Alacant ha regalat un rellotge de 20.000 euros a Ricardo. Ja ho saps, tio, amb aquestes coses es torna boig, però no se'l pot posar a València, ja l'hi ha dit, perquè ‘canta' molt. Però està com un nen amb sabates noves". També li haurien regalat un cotxe de gamma alta, cosa que Costa ha tornat a negar aquest dimecres.

López Viejo s'enduia "una pasta"

L'exconseller madrileny d'Esports i exnúmero 2 d'Esperanza Aguirre, Alberto López Viejo, surt vinculat al "cas Gürtel" com a receptor de diners de la trama. El mateix Franscisco Correa afirma en una gravació que López Viejo s'enduia "una pasta" dels actes que es feien a la Comunitat de Madrid.

Un cotxe per a la dona de Galeote

També apareix a la llista de beneficiaris de regals la dona de l'eurodiputat del PP Gerardo Galeote, la qual va rebre un Mercedes valorat en 33.000 euros. La Brigada de Blanqueig de Capitals ha conclòs que Correa va comprar el vehicle per a l'empresa Pasadena Viajes, del seu entramat, i després en va canviar la propietat.

17.000 pàgines, 3 empresonats

En total, 17 noms vinculats al PP haurien rebut fins a 5,5 milions d'euros en regals o bé en efectiu. Entre els noms que apareixen a les 17.000 pàgines del sumari aixecat del "cas Gürtel" hi ha els d'Alejandro Agag, gendre de José María Aznar, l'exministre Francisco Álvarez Cascos o la vicesecretaria d'Organització del PP, Ana Mato. Actualment estan ingressats a presó preventiva per aquest cas Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez.

Anar al contingut