Madrid

Crespo va parlar de possibles irregularitats en el finançament del PP gallec amb el seu advocat

Ja se saben més detalls del "cas Gürtel". El jutge ha fet pública la resta de la part del sumari que va aixecar la setmana passada. Segons es desprèn del sumari, l'exsecretari d'Organització del PP de Galícia, Pablo Crespo, va parlar de possibles irregularitats en el finançament del PP gallec amb el seu advocat. Al sumari també consta que alguns dels imputats, ja des de la presó, van intentar continuar utilitzant els comptes bancaris de la presumpta trama.

Actualitzat
El segon de Correa i exsecretari del PP de Galícia, Pablo Crespo, un dels tres imputats en el "cas Gürtel" que continua empresonat, va comentar al seu advocat en una conversa que tots dos van mantenir el 12 de febrer del 2009 a la presó, que hi havia irregularitats en els comptes del PP a Galícia entre 1996 i 1999. Concretament, Crespo li diu al seu lletrat que tenia tota la informació econòmica dels quatre anys durant els quals va ser secretari d'Organització del PP gallec en una caixa de seguretat a Pontevedra, i que entre 1996 i 1999 hi havia documents amb els comptes del partit i una relació d'ingressos i despeses sense especificar qui feia l'ingrés.

"S'armarà un daltabaix que portarà cua quan s'aixequi el secret de sumari", afegeix Crespo, i el seu advocat respon que si és un problema de finançament irregular pot constituir un delicte electoral.

La conversa va ser intervinguda policialment per mandat judicial i ara les recull el sumari del cas. Un sumari de 17.000 folis que avui ha fet públic el Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

En les mateixes converses es pot comprovar com Crespo va donar instruccions des de la presó de Soto del Real per executar els comptes que la trama té a Suïssa. Segons l'informe de la policia, l'advocat José Antonio López Rubal era qui rebia les instruccions de Crespo. L'objectiu era garantir la subsistència de la seva família i la de Correa.

El sumari també recull que l'advocat controla "les declaracions dels imputats perquè no hi hagi fugides" i que manté contactes amb l'exvicepresident de Repsol José Ramón Blanco Balín, imputat en la trama, per coordinar les actuacions amb les empreses patrimonials de Correa.

Tanmateix, s'assenyala que la dona de Pablo "actua d'intermediària amb persones de l'organització per rebre o transmetre missatges del seu marit i per al seu marit. Així, contacta amb el "broker" americà Randall Lew Caruso, Álvaro Pérez Alonso, àlies "El Bigotes", entre d'altres.


Anar al contingut