Valladolid

La investigació pel "cas Gürtel" es ramifica i s'estén al govern de Castella i Lleó

El "cas Gürtel" es ramifica i després de Madrid, el País Valencià i Galícia ara s'estén al govern de Castella i Lleó, també en mans del Partit Popular. Un nou informe de la Brigada Policial de Blanqueig implica en aquest cas el president del Parlament d'aquesta comunitat i també exconseller de Foment, José Manuel Fernández Santiago, del PP.

Actualitzat
El polític hauria participat en una adjudicació suposadament fraudulenta d'una autovia, que va acabar amb un repartiment de comissions il·legals entre membres del PP.

Segons publica aquest dimarts el diari "El País", la constructora Teconsa, que va guanyar el concurs a Castella i Lleó per construir el tram de la variant d'Olleros de Alba per 2.847.959, hauria pagat 73.655 euros de comissions a Francisco Correa, cap de la trama de corrupció. Aquests diners s'haurien distribuït després entre diversos càrrecs del PP, entre els quals el senador i extresorer Luis Bárcenas, imputat ja en aquest afer de presumpte finançament il·legal del partit.

També n'hauria rebut  algú amb les sigles T.O., que podrien correspondre a Toti, el sobrenom amb què es coneix Fernández Santiago, conseller de Foment quan es va produir l'adjudicació.


Anar al contingut