Madrid

El PP insisteix que no s'ha finançat il·legalment a través de la trama Gürtel

Primeres declaracions del president del Partit Popular, Mariano Rajoy, després d'haver-se fet públics els 17.000 folis d'una part del sumari del "cas Gürtel". Rajoy s'hi ha referit breument i ha assegurat que no és una trama de finançament irregular del PP, sinó una trama de corrupció que s'ha aprofitat del partit. Rajoy afirma, a més, que no defuig el tema i que es depuraran les responsabilitats que calgui.

Actualitzat
"Ha quedat acreditat que no som davant d'una trama de finançament irregular del PP. Ha quedat acreditat que estem davant una trama de corrupció per aprofitar-se del PP." Aquesta és la defensa de Mariano Rajoy davant el "cas Gürtel". Tot i això, davant les acusacions de corrupció, el líder popular assegura que el PP "no mira cap a l'altre costat ni ho farà mai" i que "qualsevol persona que hagi fet coses que no s'han de fer haurà d'assumir les seves responsabilitats davant l'opinió pública".

I és que Rajoy ha admès que hi ha qui no ha actuat correctament. Això sí, no ha donat cap nom i ha defensat l'honradesa de la immensa majoria de dirigents del PP. "En tota organització hi pot haver o no persones que facin coses que no s'han de fer, però el PP actuarà i exigirà responsabilitats a aquells que hagin fet el que no havien de fer", ha afegit.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha anat més enllà i ha rebutjat que els polítics rebin regals. Sense citar-lo, De Cospedal ha insinuat que Ricardo Costa, el secretari general del PP valencià, hauria de donar explicacions pel rellotge de 20.000 euros que va rebre, segons consta al sumari.

De Cospedal ha dit que hi ha una trama de corrupció empresarial que s'ha volgut aprofitar del PP i ha tornat a acusar el govern espanyol i la fiscalia de perseguir el PP de forma sectària.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut