Madrid

Aguirre expulsa del grup parlamentari del PP el diputats implicats en el "cas Gürtel"

Els tres diputats de l'Assemblea de Madrid imputats en el "cas Gürtel" han deixat el Grup Popular. Es tracta d'Alberto López Viejo, Benjamín Martín i Alfonso Bosch, que passaran a formar part del Grup Mixt. La presidenta madrilenya, Esperanza Aguirre, els ha demanat que tornin l'acta de diputats, però ells han decidit mantenir-les. A banda dels tres imputats, també han deixat el grup del PP, en aquest cas el municipal, els exalcaldes de Boadilla del Monte, Arturo González Panero, i de Pozuelo de Alarcón, Jesús Sepúlveda. Aquestes sortides del grup són la primera reacció en el Partit Popular després de la publicació de part del sumari de la presumpta trama de corrupció.

Actualitzat
La presidenta de la PP de Madrid i de la Comunitat, Esperanza Aguirre, ha anunciat la sortida dels tres diputats del grup parlamentari. "M'han comunicat la decisió d'abandonar el grup en aquest mateix moment", ha afirmat, "per no perjudicar el partit" després d'haver-se fet pública una part del sumari del "cas Gürtel". La dirigent popular ha recordat que, en el seu dia, els tres imputats ja van demanar la suspensió de militància.

Aguirre ha assegurat que entén que la decisió "és sense cap mena de dubte la millor per al partit", però ha afegit que cal "defensar-ne la presumpció d'innocència tant en l'àmbit penal com en el jurídic".

Segons Aguirre, els ha demanat que cedeixin l'acta de diputats, cosa que no ha aconseguit. "L'acta no és propietat del partit. I la decisió que han pres és la d'abandonar el grup", ha afegit la presidenta madrilenya. Alberto López Viejo, exconseller d'Esports, Benjamín Martín Vasco i Alfonso Bosch Tejedor s'integren ara al Grup Mixt. Amb aquests moviments, però, el Grup Parlamentari del Partit Popular conserva la majoria absoluta a l'Assemblea de Madrid, on disposa ara de 64 diputats d'un total de 120.

Aguirre ha informat que han pres una decisió idèntica, però a escala municipal, els exalcaldes de Boadilla del Monte i Pozuelo de Alarcón.

La presidenta de Madrid també ha descartat una remodelació de l'executiu autonòmic i ha defensat les bones pràctiques de la institució que encapçala. "Tots els contractes de la Comunitat de Madrid són legals i tenen l'informe de la intervenció. Si en té sospites, dubtes o proves, com està dient, només ho ha de denunciar", ha contestat davant les crítiques de l'oposició, que li ha exigit més dades dels suposats contractes amb empreses de Francisco Correa, el presumpte cap de la trama Gürtel.

La portaveu d'Esquerra Unida, Inés Sabanés, ha posat en dubte que Aguirre no sabés res de la trama. "Pot mantenir aquí i avui que només uns quants se'n van aprofitar il·lícitament?", li ha preguntat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut