Barcelona

Camacho diu que "en un país seriós no tocarien eleccions" després que Mas ha donat per enterrat el pacte fiscal

El president espanyol ha deixat en mans de la líder de la formació a Catalunya la primera valoració de la seva trobada amb Mas, una decisió que es podria llegir en clau preelectoral.

RedaccióActualitzat
Alícia Sánchez-Camacho no vol eleccions anticipades. En la seva compareixença davant la premsa després de la reunió del president català amb l'espanyol per parlar d'un pacte fiscal per a Catalunya, la líder del PP català ha afirmat que "en un país seriós no tocaria" celebrar eleccions anticipades. Camacho consideraria un "fracàs" d'Artur Mas la convocatòria de comicis dos anys després de l'inici de la legislatura.

La líder del PPC, de fet, està enrocada en el missatge que la prioritat ha de ser sortir de la crisi "units". "És el moment de sumar", no pas d'emprendre "aventures" que per Camacho "generen divisió" i "agreugen" la situació en què es troben Catalunya i Espanya.

Respecte a la negativa que el president espanyol ha donat a Mas en les seves aspiracions d'un pacte fiscal, Alícia Sánchez-Camacho ha recordat que el PPC defensa que Catalunya necessita un millor finançament, però ha emmarcat aquesta millora en el règim comú. Per Camacho, Mas no hauria d'haver "exigit" mai el pacte fiscal.

La presidenta del PPC, que ha recordat al govern català que Rajoy ha garantit la liquiditat de la Generalitat, ha instat Mas a avisar dels "riscos" de la independència i ha afegit que si finalment hi ha eleccions anticipades el PPC garantirà que Catalunya no serà Estat propi.

La compareixença de Camacho, una decisió en clau electoral?


La líder del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, ha estat la primera representant de la formació a nivell estatal a comparèixer després de l'esperada reunió entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i l'espanyol, Mariano Rajoy, una trobada que s'augurava tensa i que "no ha anat bé", segons ha assegurat el mateix Mas en la compareixença posterior.

Això ja queda palès en el fet que qui ha convocat els mitjans per valorar la trobada ha estat Camacho, i no pas el mateix Rajoy o la portaveu del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. Les lectures sobre una decisió estratègica del PP per situar la líder de la formació a Catalunya de cara a un probable avançament electoral estan obertes.

La Moncloa ha optat per emetre un comunicat per donar la seva postura sobre la reunió amb el president de la Generalitat, que ha explicat que Rajoy li ha deixat clar que "no hi ha marge" de negociació per al pacte fiscal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut