Calldetenes

Calldetenes mantindrà, de moment, l'altar empaperat de segells de Franco

Cultura creu que té valor històric i artístic

RedaccióActualitzat

L'altar empaperat de segells de Franco que hi ha al monestir romànic de Sant Tomàs de Riudeperes a Calldetenes, a Osona, es mantindrà intacte, segons ha pogut saber Catalunya Informació. El Departament de Cultura creu que té valor històric i artístic i ho farà saber amb un panell explicatiu.

Ara s'han de fer obres de rehabilitació del monestir perquè el sostre cau a trossos i està apuntalat. De moment, l'altar es mantindrà al lloc. Més endavant, però, quan es plantegi una rehabilitació integral del claustre, Cultura es planteja fins i tot traslladar l'altar en un altre espai, en un context adequat. Així ho ha explicat Àngels Solé, directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya:

"Ara estan restaurant les cobertes. Quan arribi el moment es valorarà què es pot fer amb aquest bé. Allò idoni seria retirar-lo i guardar-lo, conservar-lo."

Tant l'Ajuntament de Calldetenes com l'Associació de Sant Tomàs, propietària del monestir, deixen la decisió en mans del Departament de Cultura.

Sant Tomàs de Riudeperes és un dels conjunts més valorats a Osona per l'alt valor històric i arquitectònic i també pel sentimental, perquè l'Associació de Sant Tomàs, dedicada als discapacitats psíquics, el va comprar a mitjans dels anys setanta gràcies a un recapte popular a tota la comarca.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut