Caetano Veloso en una actuació el 2012 durant els Grammy llatins. (Foto: Reuters)
Caetano Veloso tancarà el festival el 31 de maig. (Foto: Reuters)
Barcelona

Caetano Veloso, Arcade Fire, The National o Pixies, al cartell del Primavera Sound

La pel·lícula "Line-up" va donar a conèixer al cinema Aribau els grups i artistes que participaran a la pròxima edició del festival Primavera Sound, que se celebrarà entre el 29 i el 31 de maig a Barcelona.

RedaccióActualitzat

El festival Primavera Sound ha descobert aquesta nit el seu esperadíssim cartell. Entre els noms més destacats d'aquesta edició hi ha el cantautor brasiler Caetano Veloso, que actuarà al Parc del Fòrum el 31 de maig. Tota una celebritat que comparteix protagonisme amb músics destacats de l'escena independent, com els Arcade Fire, els Pixies, The National o Neutral Milk Hotel.

També ens visitarà una estrella del hip-hop, el californià Kendrick Lamar, i sentirem el rock industrial dels Nine Inch Nails.

Com cada any, hi haurà també espai per a l'escena catalana, amb Sílvia Pérez Cruz i Refree, Mishima o Joana Serrat. A més, entre el 29 i el 31 de maig, coincidint amb les dates en què se celebrarà el festival, s'han programat activitats musicals gratuïtes per a tota la ciutat de Barcelona.

La pel·lícula "Line-up" per anar fent boca

La presentació dels participants al Primavera s'ha donat a conèixer al cinema Aribau, el més gran de la ciutat, ple de gom a gom per a l'ocasió. Com ho han fet els organitzadors? Doncs a través de la pel·lícula "Line-up", una cinta que no arriba a la mitja hora de durada i per a la qual s'han esgotat les entrades en només una hora i cinc minuts.

La pel·lícula va donant a conèixer els noms dels grups i cantants que actuaran a la pròxima edició del festival a través d'una trama argumental en què el protagonista troba uns misteriosos vinils que el fan viatjar endavant i enrere en el temps. Un argument de cinema fantàstic per a un film rodat en anglès a Detroit amb les formes del cine nord-americà independent.

"Nosaltres sempre hem considerat el Primavera un festival de música indie i crèiem que havíem de fer una peça molt indie", ha explicat Àlex Julià, director de "Line-up".

Però el cartell complet dels grups i artistes del Primavera Sound no va ser l'única sorpresa que es va trobar el públic. Al capdavall de la Rambla, n'hi havia una altra: la mateixa invitació servia per entrar, fins que es completés l'aforament, en un concert al Teatre Principal d'un dels grups internacionals que actuaran al Primavera Sound. El rock psicodèlic dels anglesos Temples va servir d'avançament d'un festival que arribarà a finals de maig.

Anar al contingut