Barcelona

Cada família es gastarà uns 670 euros per Nadal a tot l'Estat

Cada família espanyola es gastarà 668 euros en compres per les festes de Nadal, una quantitat molt semblant a la de l'any passat, només un 2% més. Aquesta és una de les previsions de l'últim estudi sobre consum nadalenc elaborat arreu d'Europa per l'empresa Deloitte.

Actualitzat
D'aquests 670 euros de despesa, un 60% es destinarà a regals, més d'una quarta part, el 27%, a alimentació i la resta a oci, el 14%. Segons la directora de l'estudi, Victoria Larroy, si bé en els últims anys, a causa de la crisi s'ha anat retallant el pressupost destinat a la compra d'aliments, el marge per seguir reduint les despeses en alimentació ja és molt petit.

L'estudi també recull que el consumidor espanyol afrontarà les festes de Nadal amb cautela i comparant molt els preus abans de comprar.

Els espanyols creuen que tenen la mateixa quantitat de diners disponibles per consumir al Nadal. Ara bé, el 54% pensa que la situació econòmica empitjorarà el 2012.

Aquesta xifra situa Espanya com el quart país que més gasta per Nadal a Europa, per darrere d'Irlanda (943); Luxemburg (923) i Suïssa (841). Tot i això, cap país superarà els 1.000 euros de mitjana per primer cop des de 2003, quan es va començar a fer l'estudi.

Per Deloitte, el fet que Espanya sigui un dels països que més gasta és perquè aquí hi ha "una tradició" molt arrelada d'aquestes festes".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut