Londres

Brown defensa l'actuació de Blair i assegura que la invasió de l'Iraq va ser una bona idea

La invasió de l'Iraq va ser una bona decisió i per les raons correctes. Aquesta és l'opinió de l'actual primer ministre britànic, Gordon Brown, sobre la guerra al país de l'Orient Mitjà. Brown compareix a la comissió que investiga el conflicte. El "premier" britànic ha defensat el seu antecessor i s'ha mostrat convençut que el govern va prendre una bona decisió quan l'any 2003 va decidir participar en la invasió de l'Iraq.

Actualitzat
Gordon Brown justifica la decisió de l'executiu britànic d'anar a la guerra el 2003. Segons l'actual primer ministre del Regne Unit, el seu antecessor, Tony Blair, va prendre la decisió correcta amb els arguments correctes.

Brown assegura que abans de la invasió ell i Blair estaven permanentment en contacte i que tot apuntava que hi hauria una sortida diplomàtica. El líder laborista afirma que estava convençut d'una sortida dialogada fins a l'últim minut abans de l'ofensiva militar. Ara bé, un cop es va decidir anar a la guerra, Brown hi va estar plenament d'acord i encara ara defensa aquesta actuació. Segons Brown, la comunitat internacional no podia tolerar "terroristes que trenquessin les normes" ni, en el cas de Saddam Hussein, "estats hostils que no se sotmetessin a les lleis".

Tot i aquestes paraules, Brown reconeix que el país ha d'aprendre lliçons d'aquesta invasió. La invasió va durar una setmana, però la gestió de la guerra fa set anys que porta de cap la comunitat internacional. Per això, Brown reclama encara ara l'atenció dels Estats Units i d'Europa en el país de l'Orient Mitjà.

Nega que negués ajuda als soldats


En el moment de la invasió, Brown era ministre d'Hisenda del Regne Unit i ha hagut de justificar la gestió econòmica del conflicte. En concret, ha negat que no facilités les partides monetàries necessàries a l'exèrcit.

La compareixença de Gordon Brown estava prevista per després de les eleccions britàniques, però Downing Street ha preferit avançar-la per neutralitzar suspicàcies sobre l'actuació del "premier".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut