L'Audiència Nacional investiga Gonzalo Boye per blanqueig de capitals
L'advocat Gonzalo Boye entrant al seu despatx acompanyat d'agents de policia, aquest dilluns a Madrid

Boye denuncia que l'Audiència Nacional li ha copiat tot el contingut del mòbil

L'advocat de Puigdemont i Torra nega tenir relació amb cap cas de blanqueig de capitals

RedaccióActualitzat

L'advocat de Carles Puigdemont i Quim Torra, Gonzalo Boye, ha assegurat que l'escorcoll que han fet aquest dilluns al seu despatx no té res a veure amb cap cas de blanqueig de diners, com diu l'Audiència Nacional.

Segons ha afirmat aquest dimarts a la matinada a Twitter, el que va fer la Policia Nacional per ordre de l'Audiència Nacional va ser copiar el contingut del seu correu i el seu mòbil, suggerint que aquest era l'objectiu de l'operació:

"No tenim cap relació amb el blanqueig de capitals ni cap organització criminal, relacionada amb el narcotràfic, per la qual s'ha ordenat el registre."

"El registre s'ha centrat a copiar correus electrònics i a bolcar tota la informació del meu mòbil. Res relacionat amb el motiu abans exposat."


Més de 15 hores d'escorcoll

Boye diu que l'escorcoll va durar més de 15 hores, i assegura que continuarà defensant "els exiliats i presos polítics catalans i qui faci falta". Boye defensa Puigdemont i Torra, però també altres perseguits per la justícia espanyola, com el raper Valtònyc.

L'advocat, que fa gairebé 2 anys que forma part de l'equip jurídic que defensa Carles Puigdemont, està citat aquest dimecres per declarar com a investigat a l'Audiència Nacional.

L'ha citat la jutgessa María Tardón, la substituta de Carmen Lamela, que ha assegurat que aquesta investigació no té res a veure amb el fet que Boye sigui l'advocat de Puigdemont.

Puigdemont i el que "només passa a països com Turquia o la Xina"

Per la seva banda, Carles Puigdemont ha ironitzat a Twitter sobre l'escorcoll, afirmat que és "seguríssim que no té res a veure" amb ell i amb el fet que l'advocat "estigui dissenyant les estratègies judicials en un moment molt transcendent":

 

Gonzalo Boye, aquest dilluns a la porta del seu despatx de Madrid


Segons Snowden, és "repressió política"

El nord-americà Edward Snowden, que viu exiliat a Rússia i el qual Boye també defensa, ha assegurat a Twitter que el coneix molt bé i està convençut que l'objectiu de l'Audiència Nacional és la "repressió política":

"Ens hauria d'alarmar que, fins i tot a les democràcies, advocats, editors i gent normal s'enfrontin a represàlies per una feina que comporta principis polítics":


Boye: "No té cap mena de rellevància jurídica"

L'afectat no ha gosat anar tan lluny. Entrevistat per "El matí de Catalunya Ràdio", ha negat les acusacions que li han fet:

"Em sorprèn una mesura d'aquestes característiques, preguntant-me, perquè està tot perfectament documentat, n'hi havia prou. Però vaja, els temps que corren són uns altres i demà aniré a declarar a l'Audiència Nacional."

L'advocat ha assegurat que l'objectiu oficial de l'escorcoll no té "rellevància jurídica" i a la pregunta de si pot tenir "relació directa" amb Puigdemont, ha respost que ho sembla:

"Si no en té ho sembla molt, perquè evidentment en aquests moments nosaltres estem en plena baralla pel president Puigdemont, és un tema que realment -analitzat fredament- no té cap mena de rellevància jurídica."

Boye ha afegit que espera que l'Audiència Nacional no faci un ús il·lícit de la informació i la documentació que li han requisat per utilitzar-la contra Puigdemont.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontAudiència Nacional
Anar al contingut