L'Audiència Nacional investiga Gonzalo Boye per blanqueig de capitals
L'advocat Gonzalo Boye entrant al seu despatx acompanyat d'agents de policia, aquest dilluns a Madrid
Madrid

L'Audiència Nacional investiga Gonzalo Boye per blanqueig de capitals

L'advocat de Puigdemont declararà dimecres davant la jutge que l'investiga en una peça derivada de la causa contra el narcotraficant Sito Miñanco

RedaccióActualitzat

L'advocat Gonzalo Boye està citat a declarar aquest dimecres a l'Audiència Nacional com a imputat per un delicte de blanqueig de capitals procedents del narcotràfic. Boye és advocat de Carles Puigdemont i, fins fa dues setmanes, també ho era del narcotraficant Sito Miñanco.

Fonts jurídiques han informat que la jutgessa María Tardón, del jutjat número 3 de l'Audiència, l'ha citat en el marc d'una peça separada per blanqueig derivada de la causa que se segueix contra el narcotraficant gallec José Ramón Prado Bugallo, Sito Miñanco.

Aquest dilluns s'ha posat en marxa una operació policial en la qual s'ha ordenat l'escorcoll del domicili i el despatx de Boye, entre d'altres. De moment la causa és secreta i no s'han ordenat detencions.

 

La investigació la coordina la Fiscalia Antidroga de l'Audiència Nacional i la desenvolupa la UDEV, Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta. Està vinculada a la causa contra el narcotraficant José Ramón Prado Bugallo, Sito Miñanco, que també havia defensat Boye.

Miñanco va ser detingut el febrer del 2018 al costat d'una vintena de presumptes membres de la seva banda investigats per delictes de tràfic de drogues, blanqueig i pertinença a organització criminal d'extrema gravetat.

 


La jutgessa María Tardón és la titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional des de l'1 d'octubre, quan va substituir la jutgessa Carmen Lamela, promocionada al Tribunal Suprem.

Tardón va passar a la política entre el 1999 i el 2003: llavors es va convertir en regidora de l'Ajuntament de Madrid com a independent a les llistes del PP. Després va tornar a la carrera judicial.

Puigdemont: "Envesteixen sense miraments"

L'expresident de la Generalitat ha reaccionat amb una piulada on denuncia de nou la guerra judicial de l'estat espanyol. Puigdemont ja va utilitzar aquest terme quan van relacionar la seva germana amb els independentistes detinguts en l'operació Judes. Fa referència a l'ús abusiu dels procediments legals nacionals i internacionals, mantenint una aparença de legalitat, amb l'objectiu de generar rebuig contra un oponent:


El candidat d'En Comú Podem per al 10N, Jaume Asens, també ha fet referència a l'escorcoll de la casa de Gonzalo Boye, advocat de Puigdemont, i ha afirmat que "ara van pels exiliats".

 

Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium Cultural, també ha reaccionat a la notícia:

"Però quina vergonya. Això és propi d'un estat policial. No suporten la seva acció jurídica internacional, que ha deixat en evidència la injustícia de l'Estat arreu d'Europa. Tot el suport a Boye."

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut