Pescara

Berlusconi torna a fer broma amb el "bronzejat" de Barack Obama

El president italià, Silvio Berlusconi, no escarmenta. Després de l'allau de crítiques que li van caure per bromejar sobre el que ell va anomenar "bronzejat" del president electe dels Estats Units, Barack Obama, ara hi torna. Berlusconi ha explicat en una roda de premsa a Pescara que la seva broma era un "compliment mogut en certa manera per l'enveja". El polític italià ha anat més enllà i fins i tot ha posat al mateix sac la model britànica Naomi Campbell en afirmar que a tothom li agradaria ser tan morè com aquests dos personatges.

Actualitzat
Berlusconi ho ha tornat a fer. Aliè a la polèmica que van despertar les seves paraules sobre Barack Obama a Rússia, el president italià ha tornat a fer referència al "bronzejat" del polític nord-americà. En una roda de premsa en un poble del centre d'Itàlia, Berlusconi ha repetit la broma i ha explicat que només es tractava d'un "compliment mogut en certa manera per l'enveja, perquè a tots ens agradaria estar tan morens com Naomi Campbell i Barack Obama".

El president italià va aixecar polseguera quan en una altra roda de premsa, a Rússia, va celebrar la victòria electoral d'Obama i el va definir com a "jove, maco i bronzejat". Aquests qualificatius, que van recollir els mitjans d'arreu del món, van provocar les dures crítiques dels partits de l'oposició a Itàlia, que van exigir al cap de l'executiu que demanés disculpes. A més, centenars d'italians van enviar correus electrònics als principals diaris nord-americans per demanar perdó en nom de Berlusconi al país i al seu futur president.

Berlusconi va rebutjar aquestes crítiques i va assegurar que als Estats Units ningú va fer gaire cas a les seves paraules. El president italià va puntualitzar: "jo només vaig dir que és intel·ligent, maco i bronzejat. No vaig dir que fos alt perquè estava amb Putin i Medvédev, que són com jo", en referència al primer ministre i al president de Rússia.
Anar al contingut