No es descarta que alguns dels culpables puguin arribar a ser condemnats a cadena perpètua. (Reuters)

Bèlgica declara culpables vuit dels acusats dels atemptats islamistes del 2016 a Brussel·les

La jutge ha llegit el veredicte que els acusa d'assassinat i de participar en un grup terrorista per l'atac que va matar 32 persones i en va ferir més de 300, i podrien enfrontar-se a cadena perpètua

RedaccióActualitzat

El tribunal belga ha passat 18 dies de deliberació i set mesos d'audiències per emetre el veredicte. Declara culpables d'assassinat a sis dels 10 acusats de l'atac més greu que recorda Brussel·les en les darreres dècades, mentre que als altres condemnats se'ls responsabilitza de penes menors.

L'atac va tenir lloc el març del 2016 enmig d'una onada d'atacs islamistes a Europa, durant l'ascens d'Estat Islàmic. No es va centrar només en un punt, sinó que els atacants van irrompre a l'aeroport i també a una estació de metro de la ciutat, matant a 32 persones i ferint-ne a 300 més.

Els culpables d'assassinat, la majoria dels quals es trobaven presents davant el tribunal, són Salah Abdeslam i Mohamed Abrini, a qui també es responsabilitza dels atemptats de París el 2015, Osama Krayem, Ali El Haddad Asufi, Bilal El Makhoukhi i Osama Atar, que hauria estat el cap de la trama malgrat que es considera que va morir a Síria el 2017, pel que se l'ha jutjat "in absentia".

El jurat i tres magistrats tornaran a reunir-se al setembre per determinar les penes a què s'enfronten els condemnats (Reuters)

Alhora, el jurat ha absolt d'assassinat múltiple els altres processats i en declara culpables dos més de participar en les activitats d'un grup terrorista. Són Sofien Ayari i Hervé Bayingana Muhirwa. Mentre que Smail Farisi i Ibrahim Farisi no se'ls ha responsabilitzat d'aquests delictes ja que el tribunal no ha pogut provar la seva complicitat en els atacs.

Ara, un cop conegut el veredicte, el jurat i tres magistrats tornaran a reunir-se al setembre per determinar les penes a què s'enfronten els condemnats, i no es descarta que en alguns casos puguin arribar a ser de cadena perpètua.

ARXIVAT A:
TerrorismeEstat IslàmicBèlgica
Anar al contingut