Batet: "El 155 no resol el problema de fons"

La ministra de Política Territorial defensa que "no hi ha alternativa a fer política i apostar pel diàleg"

RedaccióActualitzat

Aplicar una altra vegada l'article 155 a Catalunya "no resol el problema de fons". És el que ha defensat, aquest matí, la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet.

"El 155 no resol el problema de fons. No hi ha alternativa a fer política i apostar pel diàleg. Podem esperar-nos un any, dos, 25. I aplicar 300 articles 155. On ens condueix això? Al mateix punt: política i diàleg."

"Si volem generar cohesió en una societat, si volem apostar realment per la convivència d'una societat no es tracta de desempatar. Es tracta de fer l'esforç d'aconseguir aquest consens; un consens del 80, del 90... I si es pot aconseguir el 100 per cent, millor que millor."

Les declaracions de Batet, en una entrevista al programa "Aquí Cuní", de la Cadena SER, arriben l'endemà del debat al Congrés dels Diputats centrat en la situació a Catalunya, en què el PP i Cs van tornar a demanar l'aplicació immediata del 155 a Pedro Sánchez.

També ha reconegut que trobar una solució a la situació actual a Catalunya "serà un procés lent" en el qual és "imprescindible" que totes les parts s'hi impliquin amb "sentit d'estat, sentit de la responsabilitat i moderació".

"Això no ho resol un govern ni un partit polític. Fa falta que concorrin totes les forces polítiques i tota la societat."

"Som un estat descentralitzat"

La ministra de Política Territorial, d'altra banda, ha defensat la celebració a Barcelona d'una reunió del consell de ministres, perquè "és una manera d'expressar que som un estat descentralitzat". Considera, a més, que seria "bastant greu" que el govern espanyol no es pogués reunir a la capital de Catalunya.

 

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, en una compareixença davant la comissió de Funció pública del Senat, el 4 de desembre (EFE)

 

Batet assegura que "haver obert vies de diàleg i posar en marxa polítiques que beneficien a la ciutadania han fet que hagi canviat el clima a Catalunya". I que la societat catalana "està millor que fa un any".

Ha lamentat, però, que no s'han aconseguit "tots els resultats que hauríem volgut", perquè, afirma, "falta una mica de reciprocitat i de lleialtat per part del govern de la Generalitat".

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut