Bargalló, sobre el nou curs: grups de més de 15 i entrades en franges de 10 minuts
Alumnes de l'escola Joan Reglà de Bàscara, fent cua per desinfectar-se les mans abans d'entrar al centre (ACN/Aleix Freixas)

Bargalló, sobre el nou curs: grups de més de 15 i entrades en franges de 10 minuts

El conseller d'Educació diu que podrien fer torns per sortir al pati perquè no hi hagi aglomeracions i que també es plantegen prendre la temperatura als alumnes

RedaccióActualitzat

El curs que ve començarà el 14 de setembre i amb grups "segurament de més de 15 alumnes". Ho ha explicat avui el conseller d'Educació, Josep Bargalló, en declaracions a RAC1. Bargalló ha dit que no hi haurà torns ni a infantil ni a primària, i que els grups seran els mateixos però que "s'agruparan" diferent.

En canvi sí que hi pot haver canvis en l'entrada i en la sortida al pati. El conseller opina que s'hauran de fer per torns, perquè no hi hagi aglomeracions:

"Ens preocupen les aglomeracions molt puntuals en què sigui impossible mantenir mesures de seguretat i prevenció, que hi hagi molt contacte. Hem de preveure que la vida escolar sigui el més normal possible (···) El que estem dient és que el que no hi podrà haver serà la imatge d'una porta única a l'escola amb 300 nens i 150 pares esperant que s'obri la porta. Això és el que no podrem tenir. La porta s'haurà d'obrir en moments diferents, en franges petites, no gaire diferenciades. Podrien ser diferències de 10 minuts."


Bargalló també ha indicat que hi ha la possibilitat que es prengui la temperatura als nens:

"Ara diem que és convenient que els pares preguin la temperatura abans de sortir de casa, però ens podem plantejar prendre la temperatura a l'escola."

 

Bargalló, sobre el nou curs: grups de més de 15 i entrades en franges de 10 minuts
Josep Bargalló, conseller d'Educació (ACN/Marina López)

 

Sobre la distància física, ha indicat que legalment s'ha establert que s'ha de mantenir el metre i mig entre persones, però que no caldrà portiar mascareta.

El conseller ha insistit que la tornada a l'escola al setembre "serà per a tothom i presencial de manera prioritària", especialment a infantil i primària. En aquests cursos ha descartat també que hi hagi rotació entre alumnes: "Creiem que els que han de viure l'escolarització més normal són els menors de 14 anys."

Pel que fa a la contractació de professorat, Josep Bargalló ha dit que la quantitat final dependrà de quines agrupacions s'acabin decidint i ha afegit que no es contractaran només mestres, sinó altres categories com personal d'administració i serveis, vetlladores o monitors, entre d'altres.
 

Bargalló, sobre el nou curs: grups de més de 15 i entrades en franges de 10 minuts
Estudiants de 3r d'ESO de l'Institut Escola Costa i Llobera, dins de l'aula (ACN/Blanca Blay)

 

 

Acord sobre el curs que ve

La Generalitat i el govern espanyol han arribat a una entesa perquè el curs que ve comenci al setembre i sigui el màxim de presencial possible.

La conselleria ha confirmat que comparteixen la majoria dels 14 punts del document que proposa el ministeri. Però insisteix que les competències en matèria educativa les té en exclusiva la Generalitat i que es prenen el document com una eina orientativa. Educació treballa amb Salut en l'elaboració de les mesures per a l'obertura del nou curs.

El govern espanyol ja ha fet arribar també les recomanacions pel que fa a les universitats. El Ministeri d'Universitats proposa alternar la docència presencial i en línia quan no sigui possible mantenir la distància d'un metre i mig. Descarta doblar classes, perquè opina que seria una sobrecàrrega insuportable. Així, els estudiants hauran d'anar rotant per assistir a les facultats.

A Catalunya, el Consell Interuniversitari concretarà, d'aquí a un parell de setmanes, com s'apliquen aquestes mesures.

 

 

ARXIVAT A:
Educació Josep BargallóCoronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut