Escola Bressol de Golmés, dilluns 8 de juny (ACN/Oriol Bosc)
Escola Bressol de Golmés el dia de la reobertura (ACN/Oriol Bosc)

Desestimada la demanda d'USTEC contra la reobertura d'escoles en fase 2

El sindicat de mestres USTEC demanava el tancament dels centres ja oberts perquè considera que no es garanteix la seguretat de professors ni d'alumnes

AgènciesActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat adoptar mesures cautelars contra l'obertura d'escoles a la fase 2 de la desescalada com havia sol·licitat el sindicat USTEC en un recurs contenciós administratiu, ja que l'assistència dels alumnes és voluntària i ha de "prevaler l'interès públic".

El sindicat va interposar un recurs contenciós administratiu contra les instruccions per l'organització de la reobertura i va demanar com a mesura cautelar la suspensió de l'execució i el tancament dels centres que ja havien obert.

Però la sala conclou que després d'analitzar els al·legats de les parts i fiscalia "la petició de mesures cautelars no podrà ser atesa" i afirma que no sembla que la pretensió de paralitzar l'activitat educativa "sigui menys perjudicial per al dret fonamental a l'educació que el reinici de la vida escolar".

"Ha de prevaler l'interès públic subjacent en el restabliment de la normalitat a la vida educativa."

I ha qualificat aquest servei públic que "d'essencial".

A més, destaca que l'assistència dels alumnes en aquesta fase de la desescalada és voluntària, tal com es recull en les instruccions donades pel departament d'Educació a les escoles públiques.

El sindicat apuntava en el seu recurs que amb les instruccions del departament d'Educació per a l'obertura dels col·legis quedava "infringit" el dret a la protecció de la salut.

El tribunal argumenta en la seva resolució judicial que l'"absència de certeses científiques absolutes sobre la pandèmia no pot conduir-nos a decisions maximalistes o extremes i d'efectes impredictibles" i, "amb més raó", després d'haver constatat una "millora notabilíssima de la situació sanitària".

La immensa majoria d'escoles de les regions que són a la fase 2 del desconfinament han obert, encara que, en general, han acollit pocs alumnes perquè la majoria ha optat per continuar a casa.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Desescalada
Anar al contingut