"Barcelona, capital europea", el nom de la plataforma de Valls per ser alcalde

RedaccióActualitzat

La plataforma amb la qual Manuel Valls intentarà ser el nou alcalde de Barcelona ja té nom: Barcelona, Capital Europea.

Valls ha presentat aquesta plataforma l'endemà d'anunciar la seva candidatura a l'alcaldia de Barcelona en un acte que s'ha fet al Centre de Cultura Contemporània.

Si al CCCB Valls va proclamar "vull ser el pròxim alcalde de Barcelona", aquest dimecres l'exprimer ministre de França ha confirmat que ho farà encapçalant una plataforma "ciutadana i transversal" de la qual avui no ha donat cap altre detall.

Ha avançat, això sí, que estarà integrada per barcelonins "que apostin per un canvi a la ciutat".

 

També ha explicat que serà al novembre quan presentarà el seu programa per a les eleccions municipals i els integrants d'una part de l'equip amb què intentarà guanyar l'alcaldia.

Els noms de la resta de persones que l'acompanyaran en aquesta nova aventura política es coneixeran a la primavera.

Les pròximes eleccions municipals es faran el 26 de maig de 2019, coincidint amb les eleccions al Parlament Europeu.

Colau: El candidat de "les elits econòmiques"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que estarà "encantada de confrontar el nostre model de ciutat amb el de Manuel Valls".

 

Considera, a més, que la candidatura de Valls respon al fet que "les elits econòmiques no es podien quedar de braços creuats" després de veure com "el govern de canvi" de Barcelona en Comú els ha tocat "els interessos".

"Veurem quina capacitat de mobilització té Valls, perquè aquesta ciutat té orgull, projectes i ànima. El senyor Valls és el candidat de Ciutadans, de la dreta."

Cs: "Convergència ideològica absoluta"

Albert Rivera, president de Ciutadans, ha destacat avui que "la convergència ideològica i de valors constitucionals" amb Manuel Valls és "absoluta".

 

A més, s'ha confessat "molt orgullós" que Valls vulgui ser alcalde de "la capital de Catalunya", una decisió que ha qualificat de "pas valent que l'honra".

L'anunci de la candidatura de Valls, per Rivera, és "gran notícia per als demòcrates espanyols" i "una mala notícia per als separatistes i els populistes".

PP: Cal "sumar des de projectes diferents"

El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, no ha aclarit si el seu partit se sumarà a la plataforma presentada per Valls.

 

Fernández Díaz considera que cap força municipal tindrà majoria absoluta i que caldrà arribar a acords d'investidura.

En aquest sentit, ha fet una crida a Valls a "sumar des de projectes diferents" per "barrar el pas" del "populisme extrem" de l'alcaldessa Ada Colau i de l'independentisme.

Des de Madrid, el president del PP, Pablo Casado, sí que ha anunciat que no aniran a les municipals amb Valls, però també ha defensat la necessitat d'arribar a acords "perquè els constitucionalistes tinguem una majoria suficient".

Es dona la circumstància que el PP encara no ha anunciat el seu cap de llista de Barcelona.

La portaveu popular al Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat, ha assegurat que presentaran una "potent candidatura" a la capital catalana.

PDeCAT: "Aposta perdedora"

La candidata del PDeCAT a l'alcaldia de Barcelona, Neus Munté, en canvi, considera que la candidatura de Valls és una "aposta perdedora".

 

Munté, d'altra banda, ha defensat que "Barcelona no es pot convertir en una lluita d'egos entre Colau i Valls".

ERC: "No tindrà" l'alcaldia

El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, coincideix amb Munté a dir que Valls no és una aposta "guanyadora" i que "no tindrà" l'alcaldia de Barcelona.

 

Coronas assegura que "és senzillament impossible", i que Valls pretén "salvar" la seva carrera política utilitzant Barcelona "com un aparador".

PSC: un "gran engany"

El president del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona i alcaldable socialista, Jaume Collboni, ha desqualificat la candidatura de Valls dient que és "una gran operació de màrqueting i un gran engany".

 

A més, ha retret a l'exprimer ministre de França que "pretén passar per progressista quan les seves polítiques d'immigració i les seves retallades socials són de dretes".

També l'ha acusat de tenir el suport de "Ciutadans, el senyor Rivera i la FAES" i de ser candidat a l'alcaldia de Barcelona, sobretot, per "la necessitat i voluntat personal de rellançar la seva carrera política".

ARXIVAT A:
EleccionsEleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut