Barcelona

Barcelona aprova atorgar la Medalla d'Or a Muriel Casals, amb l'abstenció de C's i l'oposició del PP

Una rosa blanca ha ocupat l'escó de la diputada al ple del Parlament, que ha recordat Casals amb aplaudiments i un minut de silenci

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la concessió de la Medalla d'Or de la ciutat, a títol pòstum, a Muriel Casals, en reconeixement a la seva llarga trajectòria en el món acadèmic, social i polític. Barcelona en Comú i el PSC s'han sumat a la moció de CiU i ERC, mentre que Ciutadans s'hi ha abstingut i els populars l'han rebutjada. Aquestes dues formacions consideren que Casals no va fer mèrits en favor de la capital catalana. La distinció s'ha de ratificar ara al ple municipal. La Generalitat també va decidir aquest dimarts condecorar l'expresidenta d'Òmnium Cultural i diputada de Junts pel Sí amb aquest mateix guardó.

Poc abans que el consistori barceloní aprovés la distinció a Muriel Casals, el Parlament ha fet un minut de silenci en memòria de la diputada de Junts pel Sí. La presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, molt emocionada i amb la veu entretallada, l'ha recordada com "una persona exemplar, dialogant i compromesa" i ha expressat en nom del conjunt de diputats el "més sentit condol" als seus familiars i amics. Lluís Llach ha entrat a l'hemicicle amb una rosa blanca que diversos companys de la formació s'han anat passant fins a dipositar-la a l'escó de Casals.

Aquest dijous a la tarda, el Parlament i Òmnium Cultural faran dos grans actes de comiat i homenatge a Casals. La cambra catalana farà un acte institucional a les cinc de la tarda. I Òmnium retrà el seu particular homenatge a l'expresidenta de l'entitat, davant la seu legislativa, dues hores després. Serà un acte més cívic i reivindicatiu a la presidenta de l'entitat entre el 2010 i el 2015, morta diumenge a la matinada després de no poder superar les ferides que li va causar l'atropellament per part d'un ciclista a l'Eixample barceloní.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut