Muriel Casals va morir diumenge després de dues setmanes ingressada per un atropellament
Muriel Casals va morir diumenge després d'estar dues setmanes ingressada per un atropellament
Barcelona

El Parlament i Òmnium faran dijous dos grans actes de comiat a Muriel Casals

A les cinc de la tarda hi haurà l'acte institucional a la cambra catalana i, a les set es farà un homenatge més cívic i reivindicatiu al Parc de la Ciutadella

RedaccióActualitzat

El Parlament i Òmnium Cultural preparen dos grans actes de comiat i homenatge a Muriel Casals per aquest dijous. La cambra catalana farà un acte institucional a les cinc de la tarda. Òmnium Cultural retrà el seu particular homenatge a l'expresidenta de l'entitat, davant la seu legislativa, dues hores després. Al ple de demà, la cambra guardarà un minut de silenci per la mort de la diputada de Junts pel Sí.

Segons Carme Forcadell, l'acte institucional de dijous a la tarda durarà aproximadament una hora, i hi haurà discursos d'autoritats i actuacions musicals: "Parlaran els presidents d'Òmnium Cultural, de la Generalitat i del Parlament. També hi haurà actuacions musicals. Es convidarà tothom. Dues hores després, al Passeig dels Til·lers del Parc de la Ciutadella es farà un acte obert absolutament a tothom".

A les set del vespre, Òmnium organitzarà un homenatge de caràcter més cívic i reivindicatiu a la presidenta de l'entitat entre el 2010 i el 2015, morta diumenge a la matinada després de no poder superar les ferides que li va causar l'atropellament per part d'un ciclista a l'Eixample barceloní.

L'acte portarà per títol "El millor homenatge, la victòria". Òmnium ha avançat que diverses personalitats "recordaran i glossaran" la figura de Casals.


L'entitat convida tots aquells que vulguin participar en el record a Casals des de les xarxes socials que ho facin amb l'etiqueta #HomenatgeMuriel.

Anar al contingut