Barcelona

Avui declararan els cinc acusats d'haver mort dos guardes de seguretat en un atracament a Terrassa

Aquest dimarts continuarà a l'Audiència de Barcelona el judici per la mort, l'any 2002, de dos guardes de seguretat que van ser assaltats mentre recollien la recaptació d'uns cinemes de Terrassa. Avui declararan els acusats, que són els tres suposats autors de l'assalt i dos còmplices del crim. Dels cinc inculpats, quatre es troben en llibertat provisional i el cinquè és a la presó complint condemna per altres casos.

Actualitzat
L'Audiència de Barcelona va començar a jutjar, ahir, els cinc presumptes atracadors acusats d'haver mort dos treballadors de l'empresa de seguretat Prosegur quan, ara fa quatre anys, recollien la recaptació d'uns cinemes de Terrassa. Els inculpats són els tres suposats autors de l'assalt i dos còmplices del crim. Ahir al migdia, després de constituir-se el jurat popular, la fiscalia i l'acusació particular van demanar per a cada acusat 36 anys de presó. Per a dos d'ells es demanen dos anys més, 38 en total, per tinença il·lícita d'armes i per haver participat directament en la mort dels vigilants. Per a un dels acusats demanen, a més, 40 anys de presó per l'agreujant de reincidència.

Dels cinc processats, quatre es troben en llibertat provisional per ordre del jutge instructor, que va considerar que no hi havia proves concloents que els incriminessin. El cinquè inculpat és a la presó complint condemna per altres casos.

Els fets que ara es jutgen van passar al desembre del 2002. Els dos vigilants assassinats acabaven de recollir 220.000 euros de recaptació del cap de setmana dels cinemes AMC del Parc Vallès de Terrassa, quan es van veure sorpresos per l'assalt violent d'uns encaputxats. Van rebre disset trets. Un dels guardes va morir a l'acte i l'altre, mentre el traslladaven a l'Hospital de Terrassa. Els dies següents, la policia va detenir els cinc presumptes atracadors, i la jutge els va tancar a la presó. Un any després van quedar en llibertat provisional. La fiscalia i les acusacions particulars, que els van considerar molt perillosos, van presentar recursos i demandes a aquesta decisió, però van ser denegats.
Anar al contingut