Barcelona

Avaries en el servei de rodalies de Renfe tornen a provocar retards en les línies i indignació entre els usuaris

Nova jornada d'avaries i retards a les línies de rodalies de Renfe. Aquest dijous a primera hora de la tarda s'ha avariat un tren en direcció a Vic al túnel que uneix les estacions barcelonines d'Arc de Triomf i Catalunya. El comboi ha estat aturat 45 minuts provocant retards a bona part de les línies de rodalies de Renfe. A la tarda s'ha repetit la mateixa avaria en el mateix punt, en aquest cas en un tren que anava en direcció a Manresa.

Actualitzat

En tots dos casos s'han hagut de desviar diversos trens cap a l'estació de Passeig de Gràcia provocant retards a les línies que uneixen Barcelona amb el Bages, el Maresme i els dos Vallesos. Es tracta de les línies 1, 3, 4 i 7 de rodalies.

Segons Renfe, les demores han estat de 20 minuts de mitjana. Per culpa del tren avariat a les set del vespre hi ha hagut aglomeracions a les andanes de les estacions de Sants i Catalunya i moments de nerviosisme i corredisses per pujar als trens, que en alguns casos sortien amb més d'una hora de retard.

A banda d'aquests problemes, aquest dijous s'han registrat dues incidències més a Renfe. Al matí, un tren que havia de fer el trajecte Vic-l'Hospitalet no ha pogut sortir per problemes tècnics. A part, un tren de mercaderies s'ha avariat a l'altura de Sant Vicenç de Calders i ha provocat retards a la línia C-4.

Precisament, aquest dijous, Renfe i ADIF han anunciat la creació d'un fòrum permanent per coordinar-se en cas d'avaries, i sobretot en previsió dels incidents que, com s'ha demostrat últimament, provoquen les obres d'entrada de l'AVE a l'estació de Sants.

Anar al contingut