Persones acomiadant els presos mentre passa la comitiva que trasllada els líders independentistes a Madrid (EFE)
Persones acomiadant els presos mentre passa la comitiva que trasllada els líders independentistes a Madrid (EFE)

Associacions de guàrdies civils defensen l'agent que va gravar el trasllat dels presos

Tres associacions critiquen la decisió del director general de la Guàrdia Civil ja que consideren "desproporcionada" la suspensió de l'agent

Actualitzat

L'Associació PRO Guàrdia Civil (APROGC), l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) i la Unió de Guàrdies Civils (UnionGC) han mostrat el seu suport a l'agent que va gravar un vídeo durant el trasllat dels presos independentistes a Madrid. En el vídeo se sent com els guàrdies civils es mofen de les persones que donen suport als presos a peu de carretera.

APROGC ha fet un comunicat en què denuncien la "desproporcionada reacció" del seu director general de suspendre el guàrdia civil. Considera que no s'aplica la "mateixa mà de ferro a qui insulta les forces i cossos de seguretat, als nostres fills, als qui humilien les víctimes del terrorisme o a qui ultratja els símbols nacionals".


A més a més, lamenten que es comuniqués la decisió als mitjans de comunicació amb "tanta rapidesa" i mitjançant una nota oficial, ja que "amb aquesta publicitat, el guàrdia civil ja ha estat condemnat i els que insultaven els guàrdies civils quan passaven (...) deuen estar contents".

AUGC, per la seva banda, considera que el director general "es precipita irreflexivament" a l'obrir un expedient disciplinari a l'agent:

"Adopció de mesures absolutament desproporcionades, derivades de criteris d'oportunitat política, que deixen de costat tots els drets fonamentals dels guàrdies civils [...] i que deixen l'agent sense garanties de presumpció d'innocència."

"Sembla que pel director general de la Guàrdia Civil els presumptes fets relatius a un vídeo són més greus o similars als fets que poden motivar greus delictes contra l'estat de dret."

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut