Els pares van denunciar que el bullying havia portat al suïcidi la seva afilla Kira de 15 anys

Arxivat el cas de la Kira: l'Audiència no veu bullying en el suïcidi de la noia

La sentència sosté que no es pot vincular la seva mort "a cap acció d'una persona determinada" i eximeix el col·legi d'inacció

Actualitzat

L'Audiència de Barcelona ha arxivat el cas de Kira López, la jove de 15 anys que es va suïcidar el 2021 i els pares de la qual van acusar l'escola Pare Manyanet per presumpte assetjament escolar. El tribunal no veu indicis que patís bullying en el moment del suïcidi.

Sosté que "no s'han pogut constatar els fets" ni tampoc vincular la seva mort "a cap acció d'una persona determinada". La sentència subratlla que "cap de les diligències practicades" ha pogut determinar què va portar la jove a treure's la vida el 19 de maig del 2021 i també eximeix el col·legi d'inacció, afegeix.

L'arxivament del cas del suïcidi de Kira eximeix el centre d'inacció (Google street view)

La família de la noia va recórrer la decisió del jutge d'instrucció que fa unes setmanes va tancar el cas després de concloure que no hi va haver assetjament.

L'advocada dels pares de la jove, Carla Vall, ha lamentat a través de diverses piulades a Twitter que "malgrat haver constatat l'existència de diferents capítols d'assetjament escolar en diversos moments de la seva vida", no s'ha pogut tancar per la via penal.

"Hem de seguir vetllant pel benestar i la protecció dels drets dels infants i procurar que mai més torni a passar", ha afegit, donant les gràcies als lletrats de l'Ajuntament de Barcelona i carregant contra la Generalitat: "Ni un sol foli després de la seva personació".

El pare de la Kira, José Manuel López, manté que el bullying va portar la seva filla al suïcidi i ha anunciat, també a Twitter, que iniciaran el procés per la via civil contra el Col·legi Pare Manyanet de Sant Andreu on estudiava la noia.

Precisament perquè tingui conseqüències penals, els pares de la Kira van engegar, una campanya perquè el bullying sigui delicte. El novembre passat van portar al Congrés dels Diputats les 230.000 signatures que han recollit.

Els pares de la Kira entregant les signatures per demanar una llei contra el bullying, el 3 de novembre del 2022 al Congrés dels Diputats (EFE/Sergio Perez)(EFE/Sergio Perez)


La Kira López es va suïcidar el 19 de maig del 2021, quan tenia 15 anys i feia 3r d'ESO, i poques setmanes després els pares van enviar una carta al Síndic de Greuges dient que havia patit bullying i acusant l'escola de no haver fet res.

El Departament d'Educació va engegar una investigació, que es va tancar el setembre d'aquell any concloent que no hi havia indicis que la Kira hagués patit assetjament a l'escola.

 

 

ARXIVAT A:
Educació JudicialMenorsBullying
Anar al contingut