Exterior de l'escola Pare Manyanet de Sant Andreu
Exterior de l'escola Pare Manyanet de Sant Andreu

Educació no troba indicis de bullying en el suïcidi de l'alumna del Pare Manyanet

El centre ha subscrit un pla d'actuació per millorar la detecció i abordatge dels casos, segons ha explicat Josep Gonzàlez-Cambray

Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Bullying

El Departament d'Educació no ha trobat cap indici d'assetjament en el cas de l'alumna de 15 anys de l'escola Pare Manyanet de Sant Andreu, a Barcelona, que es va suïcidar el mes de maig passat.

El conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, ha detallat que l'expedient informatiu es va tancar al setembre i les conclusions no recullen indicis de bullying.

En resposta a una pregunta formulada pel grup parlamentari d'En Comú Podem, Gonzàlez-Cambray ha explicat que Inspecció, tècnics del Consorci d'Educació de Barcelona i els Serveis Educatius han elaborat un pla d'actuació, que el centre ha subscrit i aprovat, amb l'objectiu de "millorar la detecció de possibles casos d'assetjament i per formar i consolidar l'equip encarregat d'abordar els casos detectats, millorant els canals de comunicació".

Aquest pla recull "línies d'actuació, terminis, responsables i indicadors de seguiment dels aspectes que s'han identificat com a prioritaris i necessaris" en la detecció i abordatge dels casos.

Protesta contra l'assetjament escolar, amb imatges de l'alumna de Pare Manyanet que es va suïcidar
Protesta contra l'assetjament escolar, amb imatges de l'alumna de Pare Manyanet que es va suïcidar (ACN/Natàlia Costa)


La investigació judicial continua oberta

El mes de maig passat, una alumna de 3r d'ESO del Pare Manyanet es va suïcidar, per la qual cosa els Mossos d'Esquadra i la Conselleria d'Educació van obrir una investigació per esbrinar si el suïcidi podria tenir relació amb un suposat assetjament escolar.

La família de l'alumna creu que la noia sí que n'era víctima i denuncia que l'escola no hauria actuat. El cas s'ha convertit en un símbol de la lluita contra el bullying.

La investigació judicial continua el seu curs, segons ha dit Gonzàlez-Cambray.


Vuit expedients per assetjament

El col·legi Pare Manyanet de Sant Andreu ha obert vuit expedients per assetjament escolar en els darrers tres cursos, segons va explicar Cambray en una altra resposta parlamentària al setembre. Totes vuit comunicacions s'haurien produït entre els cursos 2018/2019 i 2020/2021.

L'Ajuntament de Barcelona té un telèfon de suport gratuït per prevenir el suïcidi, el 900 92 55 55.

Segons el sistema de detecció de la Generalitat, les temptatives de suïcidi en joves de fins a 18 anys van augmentar un 27% l'any 2020.

ARXIVAT A:
Bullying Educació
Anar al contingut