Els pares de la Kira entregant les signatures al Congrés dels Diputats
Els pares de la Kira han entregat les signatures al Congrés dels Diputats (EFE/Sergio Perez)

Els pares de la Kira, una noia que es va suïcidar, demanen que el bullying sigui delicte

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència i l'Assetjament Escolar, un grup de pares i mares han entregat al Congrés dels Diputats més de 230.000 signatures per demanar més mesures

Redacció/AgènciesActualitzat

Els pares de Kira -una nena de 15 anys d'una escola de Barcelona que es va suïcidar fa un any- han reclamat que l'assetjament escolar sigui considerat un delicte o que, quan un infant canvia d'escola per aquest motiu, consti com a tal perquè hi hagi estadístiques reals.

Encapçalaven el grup de mares i pares que aquest dijous han entregat al Congrés dels Diputats més de 230.000 signatures per demanar la creació d'un pla nacional contra el bullying, coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència i l'Assetjament Escolar.

També reclamen més inversió de l'administració per dotar de més recursos i formació per al professorat i poder aturar a temps aquest tipus d'assetjament.

Des de les portes de la cambra a Madrid i amb una foto de la nena a les mans, José Manuel López, pare de la nena, també ha reclamat que, "si un docent o la direcció d'un col·legi ha estat avisada pels pares que es maltracten els seus fills, que l'estan atacant, o que se suïcidi per les vexacions, el centre educatiu ha de tenir alguna conseqüència penal."

José Manuel López, pare de la Kira, entregant les signatures al Congrés dels Diputats
José Manuel López ha demanat que es creï un registre d'infants que es canvien d'escola per assetjament (EFE/Sergio Perez)

"És un problema més seriós del que sembla", ha afegit. "Això, de veritat, no importa a cap governant?", s'ha preguntat. Convençut que amb aquesta iniciativa podrà ajudar a salvar més d'una vida, ha destacat que la creació d'un registre amb els infants que han hagut de marxar d'un centre per assetjament escolar.

Això, ha defensat, permetrà que els menors "se sentin segurs" i "no vagin amb por" a l'escola. També ha reclamat que es prenguin mesures per detectar idees suïcides als centres educatius perquè "no és normal que un nen amb 10 anys o la meva filla, amb 15, decideixin que no val la pena viure".

Exterior de l'escola Pare Manyanet de Sant Andreu
Exterior de l'escola Pare Manyanet de Sant Andreu, on la Kira era alumna de 3r d'ESO


Un símbol contra el bullying

El cas de la Kira s'ha convertit en un símbol de la lluita contra el bullying. Era alumna de 3r d'ESO del Pare Manyanet de Sant Andreu, a Barcelona, i el mes de maig del 2021, es va suïcidar.

Els Mossos d'Esquadra i la Conselleria d'Educació van obrir una investigació per esbrinar si el suïcidi podria tenir relació amb un suposat assetjament escolar. La família de l'alumna creu que la noia sí que n'era víctima i denuncia que l'escola no hauria actuat.

El Departament d'Educació no va trobar cap indici d'assetjament en el cas.

 

ARXIVAT A:
BullyingAssetjament escolar
Anar al contingut