"El matí de Catalunya Ràdio"

Artur Mas demana que "es respecti" el vencedor de les eleccions i anuncia que renunciarà a la presidència si no guanya en escons

El president de CiU, Artur Mas, ha demanat als partits catalans que respectin els resultats de les pròximes eleccions catalanes de manera que sigui president qui les guanyi. El líder de CiU ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que, si no obté la victòria, renunciarà a presidir la Generalitat encara que pugui fer majoria gràcies als pactes postelectorals. En aquest sentit, Mas creu que una de les debilitats del govern tripartit ha estat fer president Pasqual Maragall després d'haver perdut les eleccions.

Actualitzat

Mas creu que, abans de parlar de pactes postelectorals, cal que els partits aclareixin "si es pensa o no es pensa respectar el guanyador de les eleccions", i ha instat tant Esquerra com el PSC i el seu probable candidat a la presidència de la Generalitat, José Montilla, a manifestar la seva posició. Pel candidat nacionalista, si es respon clarament aquesta pregunta, "moltes coses quedaran orientades i es respecta molt millor la voluntat del poble de Catalunya".

A diferència de Mas, Montilla ha afirmat en diverses ocasions que ha de governar qui aconsegueixi la majoria parlamentària suficient i ha recordat que Catalunya es regeix per un sistema parlamentari i no presidencialista. Sobre els acords postelectorals, Mas ha insistit que per CiU tots els pactes són possibles "excepte un", en referència al PP. Mas també ha apuntat la possibilitat de governar en minoria, sense especificar una xifra mínima de diputats per portar-ho a terme.

El líder de CiU també s'ha referit a l'estratègia de campanya de José Montilla i ha lamentat que, com Pasqual Maragall, "pensi que la Generalitat és un ajuntament". Segons Mas, esgrimir com a aval l'experiència de Montilla a l'Ajuntament de Cornellà és "un error", ja que Maragall també deia que tenia al darrere el seu pas pel consistori barceloní i, segons el cap de l'oposició, el seu govern "ha acabat com el rosari de l'aurora". Mas ha remarcat que el govern de la Generalitat "no és un departament de comptabilitat o una oficina de gestió administrativa", sinó que a més, "hi ha un component de valors i principis per defensar que van més enllà de la gestió".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut