Sant Joan Despí

Arrimadas demanarà una reunió amb Rajoy si Puigdemont no va a la conferència de presidents

TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació han ofert aquesta nit l'entrevista institucional a la cap de l'oposició, Inés Arrimadas. L'entrevista, l'ha realitzat en directe el periodista Toni Cruanyes des dels estudis de TV3 a Sant Joan Despí.

Actualitzat

La cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha assegurat que si el president Puigdemont no assisteix a la cimera de presidents autonòmics, convocada per Mariano Rajoy el 17 de gener, demanarà una reunió amb el govern espanyol. "El que ha de fer, evidentment, el govern de la Generalitat és anar, per exemple, a la reunió de presidents autonòmics", ha dit a l'entrevista.

"Si el president Puigdemont, finalment, no hi va, jo demanaré una reunió amb el govern d'Espanya."

Preguntada sobre la legalitat de la convocatòria d'una cimera per parlar d'un referèndum sobre la independència, Arrimadas ha apuntat que és una qüestió que han de decidir "els jutges i tribunals". Ha assenyalat, però, que "és evident que el govern de la Generalitat sap que no podrà tirar endavant el seu projecte de separació".

"No podem estar tot el dia fent el mateix. Crec que fer cimeres per tornar a parlar de repetir el 9-N no té sentit des del punt de vista polític ni social. Evidentment, nosaltres no hi participarem."

La cap de l'oposició ha destacat que per Ciutadans la prioritat són les qüestions socials i s'ha mostrat contrària al rescat de les autopistes radials de Madrid. També ha reclamat, però, que es faci autocrítica per la gestió de les autopistes a Catalunya. Arrimadas ha demanat "recuperar el seny" català que ha assegurat que ella mateixa va començar a admirar quan vivia a Jérez.

Després de defensar la proposta de Ciutadans d'instaurar el trilingüisme a les escoles, Arrimadas també ha apostat perquè TV3 inclogui el castellà en la seva programació.

"Volem una televisió imparcial, plural, ben gestionada, que sigui reflex de la societat catalana. Es podria posar una pel·lícula en castellà i no passaria res. No deixaria de ser TV3. O fer un programa en castellà a TV3. Crec que no passaria cap cosa dolenta ni perdríem res nostre. Seria un reflex de la societat catalana."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut