Barcelona

Arriba el Giving Tuesday, el dia per donar

L'any passat es van recaptar 400.000 euros, xifra que aquest any s'espera doblar

RedaccióActualitzat

L'endemà del Cyber Monday, 70 països d'arreu del món celebren avui el Giving Tuesday, o el que és el mateix: el dia per donar. Aquesta campanya, que té com a objectiu incentivar les bones accions de les persones, es va crear als EUA l'any 2012 en contraposició al Black Friday i el Ciberdilluns.

A Catalunya se segueix per segon any consecutiu, després que l'any passat es recaptessin 400.000 euros en tot l'estat espanyol, una xifra que els organitzadors esperen doblar enguany. Per aconseguir aquest objectiu, aquest any hi han participat 19 ONGs i fundacions, com per exemple la Creu Roja, Metges sense Fronteres, la Taula del Tercer Sector i el Banc de Sang.

La idea és que la gent sigui solidària i doni diners, aliments, roba de segona mà, sang o temps, de manera altruista, col·laborant així en algun dels més de 200 projectes que participen en aquesta campanya. A més a més, tots els projectes que hi participen es poden trobar a la pàgina web de Giving Tuesday.

Un dels reptes que els organitzadors del Giving Tuesday s'han proposat aquest any és arribar a les 2.000 donacions de sang. L'objectiu és incrementar les reserves de cara a una de les èpoques més complicades pel Banc de Sang: les festes de Nadal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut