Barcelona

Aragonès: "El mateix govern de l'Estat ens fa incomplir els objectius"

El secretari d'Economia de la Generalitat veu desproporcionat l'objectiu de dèficit que l'Estat marca per a Catalunya

RedaccióActualitzat

El secretari d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, assegura que no hi haurà noves retallades perquè no es pot reduir més la despesa en els serveis públics.

Aragonès ha volgut replicar les declaracions que va fer ahir el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro que culpava Catalunya i el País Valencià de la desviació del dèficit públic d'Espanya. Insisteix que l'objectiu de dèficit que l'Estat fixa per a Catalunya és desproporcionat i incoherent amb la llei d'estabilitat pressupostària, i afegeix que sense les despeses extraordinàries d'altres exercicis que s'han inclòs al 2015, el dèficit català hauria quedat en l'1,95 per cent, despeses que superen els 1.500 milions d'euros. Aquest fet, segons Aragonès, té una clara intencionalitat política.

"Tenim la sensació que s'ha intentat anar rascant en exercicis anteriors per veure quines despeses es podien computar en el dèficit d'aquest any perquè Catalunya quedés la primera liderant i no quedessin primeres comunitats autònomes que han estat governades pel PP fins fa poc o que encara ho estan".

En entrevistes a "El matí de Catalunya Ràdio" i "Els Matins" de TV3 Aragonès ha volgut remarcar que el problema de la Generalitat no és de despesa, sinó d'ingressos. Pel secretari d'Economia de la Generalitat, l'Estat impedeix a Catalunya complir amb els objectius de dèficit:

"Quan intentem aconseguir ingressos, sigui via creació d'impostos com l'impost sobre dipòsits bancaris, o quan reclamem a l'Estat que pagui el que li correspon a Catalunya de la disposició addicional tercera, no ho facilita. I després ens demana que fem més despesa perquè hi ha despesa que ha decidit el govern central i que acabem pagant les comunitats autònomes."

Aragonès ha posat com a exemple la decisió de facilitar l'accés sanitari als nous medicaments contra l'hepatitis C. Per Pere Aragonès, el govern de l'Estat fa incomplir els objectius de dèficit a la Generalitat perquè "demana que saltem un llistó i, quan l'estem saltant, ens l'aixeca."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut