Aprovada la tercer dosi de la vacuna de la Covid només per a immunodeprimits greus
En el moment actual, no s'aconsella la tercera dosi per a la població general

Aprovada la tercera dosi de la vacuna de la Covid només per a immunodeprimits greus

Els experts de la Comissió de Salut Pública opinen que no hi ha prou base en el moment actual per posar-la a la població general

RedaccióActualitzat

Llum verda de la Comissió de Salut Pública del govern espanyol a la tercera dosi de la vacuna de la Covid per a pacients "en situació d'immunosupressió greu. Els experts han aprovat aquesta dosi de reforç i han decidit que, en el moment actual, no es recomana que es posi a la població general.

El document aprovat preveu que es posi la tercera dosi a persones amb trasplantament d'òrgan sòlid, als receptors de trasplantament de progenitors hematopoètics (trasplantament de medul·la) i a les persones en tractament amb fàrmacs anti-Covid. En el primer cas, es calcula que a Espanya hi ha unes 60.000 persones, i 20.000 en el segon cas.

El Ministeri de Sanitat destaca que són persones "amb un risc elevat que es produeixi una resposta immunològica inadequada" amb la pauta convencional de vacunació. És a dir, que tenen el sistema immunitari més feble i no en tindrien prou amb la pauta completa que han rebut fins ara, com sí que passa en la majoria de persones.

Per contra, la Comissió, on estan representants tant el Ministeri de Sanitat com les autonomies, considera que, ara mateix, no hi ha "dades sòlides" que recomanin que tothom rebi una dosi de reforç de la vacuna.

Govern espanyol i comunitats autònomes debatran la nova mesura en el Consell Interterritorial d'aquest dimecres.

La previsió és que rebin la dosi extra de Pfizer o Moderna i, preferentment, de la que ja estan vacunats.

Gent gran en residències i alguns pacients oncològics, pendents

Segons el ministeri, la inoculació s'haurà de fer com a mínim 28 dies després d'haver rebut la dosi anterior. En el cas de les persones que rebin fàrmacs anti-Covid, com el rituximab o el veltuzumab, hauran d'haver passat sis mesos des del final de la teràpia.

Hi ha alguns col·lectius als quals queda pendent de revisió que se'ls apliqui la tercera punxada. És el cas de la gent gran que viu en residències i d'altres persones en situació d'immunosupressió, com pacients oncohematològics que estan fent quimioteràpia o els que s'han de prendre medicaments immunosupressors per les patologies de base que tenen.

ARXIVAT A:
SalutCovid-19Coronavirus Vacunes
Anar al contingut