Apple i Nokia arriben a un acord per firmar la pau.
Apple i Nokia arriben a un acord per firmar la pau.
Nova York

Apple i Nokia arriben a un acord per tancar la polèmica disputa sobre les patents

Apple i Nokia han fumat la pipa de la pau. Les dues companyies han signat un acord que posa punt final a anys de litigis per les seves patents. Segons l'acord, l'empresa dirigida per Steve Jobs faria un pagament únic a la finlandesa per poder utilitzar les seves patents. Una solució que serviria per tancar la sonada polèmica.

Actualitzat
L'anunci s'ha fet oficial a través de la pàgina web de Nokia, on s'explica que la companyia ha signat un acord de llicència de patents amb la nord-americana Apple, que es compromet a realitzar un pagament únic per les patents i a fer efectiu l'import habitual pels drets d'autor de Nokia.

Segons la companyia de telefonia finlandesa, gràcies a aquest acord es tanquen "tots els litigis oberts sobre patents entre les companyies" i les dues empreses es comprometen a retirar les denúncies interposades a la Comissió de Comerç Internacional dels Estats Units.

Nokia va denunciar Apple per la violació d'una sèrie de patents que feien referència a l'ús de tecnologies que milloraven la transmissió de veu i de dades utilitzant el posicionament en les aplicacions, i per modificacions en el disseny de les antenes que feien possible crear dispositius més petits.
Anar al contingut