Barcelona

Àpats de Nadal per a 2.000 persones grans o sense recursos

La Comunitat de Sant Egidi i l'ACRA organitzen avui dinars a tot Catalunya per a famílies necessitades i avis que viuen sols

RedaccióActualitzat

No tothom té la possibilitat de reunir la família per fer el gran dinar de Nadal. Hi ha moltes persones que no tenen prou recursos i gent gran que s'ha quedat sola i que han de recórrer a altres possibilitats per poder fer un àpat aquest dijous. La Comunitat de Sant Egidi i l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) organitzen dinars per a unes 2.000 persones a tot Catalunya.

Concretament, la Comunitat de Sant Egidi ofereix avui un àpat per a 1.700 persones a Barcelona, Tarragona i Manresa. El més nombrós serà el que es farà a la basílica dels màrtirs Just i Pastor de Barcelona, que acollirà més de 1.200 persones. El dinar consisteix en el típic menjar de Nadal, amb escudella, canelons, pollastre rostit, torrons i cava. El dinar de Nadal de la Comunitat de Sant Egidi es fa a més de 600 ciutats de tot el món, en esglésies que es transformen en menjadors socials.

A Catalunya, una altra iniciativa semblant és la que fa l'ACRA, destinada als avis que estan sols, dins del projecte "Compartint Taula". Aquesta iniciativa, que es va posar en marxa el 2013, ha atès en els dos últims anys 652 persones, i s'han servit un total de 72.800 àpats a través de 144 centres per a gent gran que hi estan associats.

Per al 2015 la previsió és que aquestes xifres seran de més del doble. L'objectiu és repartir fins a 173.280 menjars, per arribar a prop de 1.500 persones. "La població de gent gran ha incrementat i les necessitats s'han multiplicat per deu", explica la presidenta d'ACRA, Cinta Pascual.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut