Policies i bombers treballen aquest dilluns davant de les discoteques on hi ha hagut l'incendi, a Múrcia
Continuen les tasques d'apuntalament dels locals (Reuters/Eva Manez)

Localitzen viu l'últim desaparegut en l'incendi amb 13 víctimes a la discoteca de Múrcia

La policia científica està previst que pugui accedir aquest dilluns a les discoteques cremades, un cop s'han apuntalat i refredat els locals

RedaccióActualitzat

Totes les cinc persones que estaven desaparegudes després de l'incendi mortal en una zona de discoteques de Múrcia han aparegut en bon estat de salut. 

L'últim ha estat localitzat aquest dilluns a la tarda pels seus familiars i està en bon estat, segons ha informat el delegat del govern a Múrcia, Francisco Jiménez.

De tots ells no se'n sabia res des de la matinada d'aquest diumenge, quan es va originar l'incendi. I, de fet, es creia que podrien haver mort en el foc que va cremar zona d'oci nocturn de Las Atalayas.

Malgrat que a primera hora del matí des de la delegació del govern espanyol a Múrcia s'ha informat que les cinc persones havien estat localitzades, cap al migdia, el delegat Francisco Jiménez ha parlat de "ball de xifres" i ha rebaixat a quatre les persones que han trobat.

Finalment, la mateixa delegació ha confirmat que tothom ha estat localitzat. El balanç definitiu és de tretze víctimes i no hi ha més desapareguts relacionats amb aquest succés.

Mentrestant, avancen les tasques d'identificació de les 13 víctimes mortals. Segons ha informat el mateix Jiménez, hi ha vuit persones que no s'ha pogut identificar amb les empremtes --com ja s'ha fet amb cinc persones-- i caldrà comparar les mostres d'ADN que han pres dels seus familiars. 
 

Les causes encara no se saben

D'altra banda, les tasques de desenrunament han acabat sense que hagin aparegut més víctimes, quan les causes del foc encara no se saben. Entre altres coses, perquè la policia científica encara no ha pogut accedir als locals, amb temperatures molt altes i risc d'ensorrament. En tot cas, està previst que ho faci aquest dilluns.

El magistrat del jutjat d'Instrucció número 7 de Múrcia, en funcions de guàrdia, ha decretat el secret de sumari a les diligències obertes per a la investigació.

Pot ser rellevant el fet que les discoteques Fonda Milagros --a la primera planta de la qual es va originar l'incendi-- Teatre --situada al costat i una de les dues on el foc es va propagar-- no tenien llicència municipal i hi havia una ordre de cessament d'activitat sobre elles des del gener del 2022.

Una versió que topa amb la de l'advocat de Fonda Milagros, que nega que tinguessin una ordre de cessament d'activitat, diu que l'incendi va començar a Teatre i assegura que tenien llicència, encara que la documentació es trobava a l'interior del local i "s'ha cremat".

El govern de Múrcia ha decretat tres dies de dol oficial, que comencen aquest dilluns.

També hi ha 24 ferits per intoxicació per inhalació de fum.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut