Barcelona

Anul·lat el polèmic desnonament del Clot: en Cinto, de 92 anys, es queda al pis

La propietària assegura que l'home té diners, però que li paga el lloguer de 236 euros a deshora i li ha deixar d'abonar l'increment de l'IPC "per molestar"

Actualitzat

El desnonament d'en Cinto Ferrer, un home de 92 anys del barri del Clot, de Barcelona, previst per aquest dimarts, s'ha suspès.

El govern ho havia sol·licitat a la justícia, tenint en compte un requeriment de l'Oficina de l'Alt Comissionat per als Drets Humans de les Nacions Unides.

En Cinto, amb dependència física greu, fa vuitanta-vuit anys que viu al pis. Ara ja sap que, de moment, no passarà allò que més temia: que el fessin fora de casa.

"La meva filla em deia que no hi havia res a fer i jo estava desesperat."

 

Cinto Ferrer, a casa seva
Cinto Ferrer, a casa seva

El desnonament ha quedat paralitzat. Podrà seguir vivint al pis que ha estat casa seva des dels anys 30, quan ell en tenia 4.

Paga una renda antiga de 263 € mensuals, però segons una sentència de l'Audiència de Barcelona, fa mesos que fa el pagament a finals de cada mes, en lloc dels primers dies, com estipula el contracte, i ha deixat de pagar l'increment de l'IPC des del 2017.
 

Façana del pis on viu en Cinto Ferrer, al barri del Clot
Façana del pis on viu Cinto Ferrer, al barri del Clot

La propietària del pis, Rosa Maria Balagueró, ho va considerar un argument per fer-lo fora i l'Audiència de Barcelona li va donar la raó.

"Aquest senyor l'últim any m'ha estat pagant l'últim dia de cada mes. I jo li he dit personalment, li he enviat un burofax on ho deia clarament i ha continuat en la seva actitud. Jo crec que no són ganes de no pagar, són ganes de molestar. I després em vaig assabentar que sí que tenia recursos, i molts. Estava cobrant unes rendes força elevades de cinc pisos i un local."

La família reconeix que sí que tenia altres propietats, que estaven en mal estat i que ara han venut, com explilca el seu net Gonzalo.

"Aquests diners que li han quedat de la finca no són per viure com un rei. Són per cuidar-se ell perquè, malauradament, en l'Estat que estem ningú et costeja la dependència que ell té. S'ho ha de pagar ell."

En Cinto, que té una discapacitat funcional del 75%, ha explicat que no vol abandonar el pis on ha viscut tota la vida, on ha vist morir el seu pare i la seva esposa.
 

En Cinto amb el seu nét Gonzalo, al pis on viu l'avi
En Cinto amb el seu net Gonzalo, al pis on viu l'avi

El cas ha arribat a les Nacions Unides, que s'han posicionat en contra del desnonament.
 

La Generalitat ha demanat que se suspengui l'execució del desnonament del Cinto tenint en compte el requeriment del relator de l'ONU sobre pobresa que va emetre un comunicat referint-se al cas del Cinto.

Fa tres setmanes, activistes i veïns del barri del Clot van impedir el desnonament d'en Cinto asseient-se davant de la porta i fent resistència pacífica.

De moment, se n'han sortit, i la família ha volgut agrair als veïns el seu suport de les darreres setmanes.

 

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut