Imatge d'arxiu d'uns manifestants demanant l'abolició de la pena de mort davant la Cort Suprema de Washington (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu d'uns manifestants demanant l'abolició de la pena de mort davant la Cort Suprema de Washington (Foto: ACN)
Londres

Amnistia Internacional constata una tendència a la baixa de la pena de mort

La pena de mort al món tendeix a abolir-se. Segons l'últim informe d'Amnistia Internacional, el 2010 es van aplicar 200 penes capitals menys que el 2009. Les dades no inclouen la Xina, on l'organització calcula que hi ha hagut milers d'executats.

Actualitzat
La pena de mort s'aplica cada cop menys al món, segons l'informe anual d'Amnistia Internacional. L'Observatori pels Drets Humans ha registrat 527 execucions capitals l'any 2010, gairebé 200 menys que l'any 2009. Aquestes xifres, però, no inclouen la Xina, on l'organització creu que els executats sumen milers.

La tendència a la baixa és evident si es té en compte que dels 40 països que van aplicar la pena de mort als anys noranta l'any passat només ho van fer 23, la majoria a l'Àsia i el Pròxim Orient. Després de la Xina, els països on hi ha hagut més execucions són l'Iran, Corea del Nord, el Iemen, els Estats Units i l'Aràbia Saudita.
Anar al contingut