Alfonso Alonso, després de la roda de premsa en què ha anunciat que deixa la política
Alfonso Alonso, després de la roda de premsa en què ha anunciat que deixa la política (EFE / David Aguilar)
Vitòria

Alonso dimiteix i deixa la política l'endemà que Casado el desautoritzés

El fins avui president del PP basc reclama que es respecti "la majoria d'edat" del PP a Euskadi després que el líder estatal l'apartés com a cap de llista a les eleccions del 5 d'abril

Actualitzat

El fins avui president del PP basc, Alfonso Alonso, ha dimitit del seu càrrec i ha anunciat que deixa la política l'endemà de la desautorització del líder estatal, Pablo Casado.

Aquest diumenge, Casado va apartar Alonso com a candidat a lehendakari en les eleccions del 5 d'abril i va col·locar al seu lloc Carlos Iturgaiz. 24 hores després, Alonso ha anunciat que posa el punt final a una trajectòria de més de 20 anys, que va començar el 1996 com a regidor a Vitòria.

Alonso s'havia mostrat contrari a la coalició electoral amb Ciutadans, acordada per les direccions estatals de les dues formacions.

En el seu missatge de comiat, l'exministre de Sanitat i exalcalde de Vitòria ha explicat que el fet de no comptar amb la "confiança" del partit el porta a deixar el càrrec:

"No comptant amb la confiança del partit, vinc aquí aquesta tarda a presentar-vos i anunciar-vos la meva dimissió com a president del PP al País Basc. És una decisió que no té marxa enrere"

 


En el seu comiat com a líder del partit, Alonso ha reivindicat el paper històric del PP basc i ha demanat que es respecti "la majoria d'edat" del partit:

"Al País Basc ens prenem molt seriosament de la defensa del nostre projecte polític perquè l'hem defensat a costa de la nostra seguretat personal i el patiment de les nostres famílies"

 

En desacord amb l'acord amb Cs

Al darrere del canvi de candidat a la Lehendakaritza hi ha l'acord entre PP i Cs per concórrer plegats en les eleccions al Parlament basc del 5 d'abril. Alonso discrepava amb la configuració de les llistes pactada, que veia "inassumible".

En concret, criticava que les candidatures reservessin dos llocs de sortida per a la formació taronja i reclamava un repartiment basat en la "realitat política" del País Basc, on els populars tenen un diputat al Congrés, 9 parlamentaris, 11 representants a les Juntes i 55 regidors, mentre que Ciutadans no té representants a cap institució.

En una roda de premsa en què s'ha aturat emocionat en diverses ocasions, Alonso s'ha mostrat convençut de comptar amb el "suport" de la militància dels populars bascos, però ha admès que no té "la confiança" de la direcció estatal, un fet que fa "impossible" continuar a la presidència del PP basc:

"Per mi, això és la meva vida. He dedicat tota la vida a això, com molts de vosaltres. Hem recorregut junts el camí durant molts anys"

 

En el seu comiat, ha demanat als seus companys "que es mantinguin als seus llocs", batallin fort "en aquesta campanya electoral i ajudin el candidat Carlos Iturgaiz", a qui ahir va trucar per desitjar-li sort.

Amb l'adeu d'Alonso, la secretària general dels populars bascos, Amaya Fernández, agafarà "temporalment les regnes del partit" a l'espera de l'elecció d'un nou president en un congrés.

 

 

Casado: "El PP serà sempre casa teva"

El líder del PP, Pablo Casado, ha agraït a Alonso la seva "entrega i dedicació a Vitòria, al País Basc i a Espanya en defensa de la llibertat":

 

 

 

Alonso, abans d'anunciar que deixa la presidència del PP basc i la política
Alonso, abans d'anunciar que deixa la presidència del PP basc i la política (EFE / David Aguilar)

 

 

ARXIVAT A:
PPPaís BascPablo Casado
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut