Bilbao

Crisi al PP: Génova firma l'acord amb Cs a Euskadi malgrat l'oposició d'Alonso

La direcció del PP ha firmat aquest divendres a la tarda l'acord electoral amb Ciutadans per als comicis autonòmics a Euskadi del 5 d'abril malgrat el rebuig expressat pel líder autonòmic del partit, Alfonso Alonso

RedaccióActualitzat

La direcció del PP ha firmat aquest divendres a la tarda l'acord electoral amb Ciutadans per als comicis autonòmics a Euskadi del 5 d'abril malgrat el rebuig expressat pel líder autonòmic del partit, Alfonso Alonso.

Alonso havia dit que no estava disposat a firmar aquest acord, que havia conegut a través de la premsa i que no comparteix.

La nova formació es presenta als comicis amb el nom: "PP+ Cs" i tenen com a objectiu capital "la unió de l'espai constitucional al País Basc".

L'acord estableix que el cap de llista serà designat pel PP i se cediran els números dos de les llistes electorals d'Àlaba i de Biscaia al grup taronja.

El document ha estat signat a Madrid pel secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, i el vicesecretari general de Ciutadans, Carlos Cuadrado. 

Inés Arrimadas s'ha mostrat molt satisfeta per l'acord entre els dos partits a Euskadi:

 

 

I aquesta ha estat la resposta del PP després de signar la coalició: 

 

 

Dijous, el PP basc havia rebutjat aquest acord, que va qualificar d'"inassumible" ja que Ciutadans té molt poca representació al País Basc. No compta amb diputats autonòmics ni amb regidors en cap ajuntament. El PP té actualment 9 diputats al Parlament basc.

 

 

Fonts pròximes a Alonso i al PP basc han explicat que no és veritat que Alonso no hagi assistit a la reunió d'aquest divendres a Génova i que estigui "desaparegut", sinó que contràriament a això està esperant que les més altes instàncies del seu partit responguin les seves trucades.

Dimarts, Inés Arrimadas i Pablo Casado es van reunir per intentar trobar un acord per presentar-se en coalició al País Basc, a Galícia i a Catalunya.

Ciutadans hi té especial interès, després de la davallada de vots a les generals i tenint en compte els pobres resultats del partit taronja a Euskadi.

En un principi va transcendir que l'acord per a les eleccions basques ja estava tancat, però en realitat havia començat un estira-i-arronsa dintre del PP que ha acabat amb l'acord entre PP i Ciutadans.

ARXIVAT A:
PPCs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut