Alfonso Alonso i Carlos Iturgaiz
Alfonso Alonso i Carlos Iturgaiz
Bilbao

Casado aparta Alonso i proposa Carlos Iturgaiz com a candidat de la coalició PP+Cs

Alonso ha explicat en un tuit que el president del PP, Pablo Casado, li havia comunicat que no serà el candidat

RedaccióActualitzat

Casado proposa Carlos Iturgaiz com a candidat de la coalició PP+Cs en lloc d'Alfonso Alonso.

Aquesta tarda de diumenge, en roda de premsa, Teodoro García Egea ha declarat que només trobarien "en ell i en el el president del PP paraules d'agraïment per a Alfonso Alonso", però que aquest ja no serà candidat pel PP a les eleccions basques del 5 d'abril.

Seguidament ha fet públic el nom del candidat de la coalició PP+Cs: Carlos Iturgaiz. Aquest dilluns, Casado proposarà al comitè electoral el nou home que dirigirà la coalició.

 

 

Iturgaiz va presidir el PP basc entre el 1996 i el 2004, els anys més durs de la lluita contra ETA, i va ser europarlamentari fins l'any passat.

A primera hora de la tarda, quan Alfonso Alonso ha sabut que no seria candidat del PP a les eleccions basques ha fet un tuit agraint tot el suport del PP basc, "que és i serà sempre el meu partit":

 

 

Un acord entre el PP i Cs sense el vistiplau d'Alonso

Aquest divendres a la tarda, la direcció del PP va firmar l'acord electoral amb Ciutadans per als comicis autonòmics a Euskadi del 5 d'abril, malgrat el rebuig expressat pel líder autonòmic del partit, Alfonso Alonso.

Alonso havia dit que no estava disposat a firmar aquest acord, un acord que havia conegut a través de la premsa i que no compartia.

L'acord estableix que el cap de llista serà designat pel PP i que se cediran els números dos de les llistes electorals d'Àlaba i de Biscaia al grup taronja.

La nova formació es presenta als comicis amb el nom "PP+Cs".

 

 

ARXIVAT A:
PP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut