Set detinguts per l'atac amb arma blanca a periodistes prop de Charlie Hebdo, a París

El govern francès ho tracta com a incident terrorista i la Fiscalia Antiterrorista de París ja s'ha fet càrrec de la investigació

Actualitzat

Set persones han estat detingudes en relació amb l'atac amb arma blanca aquest matí a prop de l'antiga seu a París del setmanari satíric Charlie Hebdo, on hi va haver un atemptat el 2015. En l'atac han resultat ferides dues persones.

La primera detenció ha estat a la plaça de la Bastilla i es tractaria d'una persona que portava roba amb taques de sang.

Posteriorment s'ha detingut un segon sospitós als voltants de l'estació de metro de Richard Lenoir. Segons les primeres informacions aportades per alguns testimonis dels fets, l'agressor hauria fugit en metro després de ferir amb un ganivet dues persones.

A mesura que passaven les hores, la xifra de persones arrestades s'ha acabat elevant a set. El principal sospitós és un jove d'origen paquistanès de 18 anys.

Una de les detencions s'ha fet als voltants de la plaça de la Bastilla
Una de les detencions s'ha fet als voltants de la plaça de la Bastilla (Reuters/Gonzalo Fuentes)

Els dos ferits estan en estat greu, però no es tem per la seva vida. Es tractaria de dos periodistes, un home i una dona, que treballen a l'agència de notícies Premieres Lignes, que té la seu al mateix edifici on hi havia Charlie Hebdo.

 


Segons han explicat alguns testimonis, la dona hauria estat atacada just davant de mural en record de les víctimes del setmanari.

Es tractaria de dos treballadors de l'agència de notícies que el 7 de gener de 2015 va enregistrar les imatges dels atacants sortint de l'edifici després d'haver comès l'atac.

L'alcalde de París ha ordenat el tancament dels centres escolars que hi ha al districte XI de París, on hi ha hagut l'atac terrorista.

La policia francesa ha acordonat la zona on s'ha produït l'atac
La policia francesa ha acordonat la zona on hi ha hagut l'atac (Reuters /Charles Platiau)


La Fiscalia Antiterrorista s'ha fet càrrec de la investigació

El govern francès ho tracta com a incident terrorista i la Fiscalia Antiterrorista de París ja s'ha fet càrrec de la investigació oberta per temptativa d'homicidi i organització terrorista.

El primer ministre francès, Jean Castex, ha donat a conèixer l'atac i ha anunciat que s'ha dirigit cap al centre de crisi del Ministeri de l'Interior, on s'ha celebrat una reunió del comitè antiterrorista.

 

Atemptat jihadista

El 7 de gener del 2015, a les onze del matí, quan es reunia el consell de redacció del setmanari, tres homes armats amb kalàixnikovs van entrar a la seu del setmanari i van disparar contra els treballadors.

Deu minuts després d'entrar a l'edifici van fugir en un cotxe negre. Abans, però, s'haurien aturat un moment per matar a sang freda un gendarme.

Van deixar dotze persones mortes i vuit més de ferides, quatre de les quals en estat crític.

Va ser l'atac més greu a França fins als atemptats a la sala Bataclan i a bars de París del novembre del 2015.

ARXIVAT A:
França
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut