París

Més de 120 morts i una seixantena de ferits en una cadena d'atemptats a París

La presa d'ostatges de la sala de concerts Bataclan s'ha acabat quan la policia hi ha entrat i ha mort tres terroristes; a dins del local, els terroristes han comès una autèntica massacre

RedaccióActualitzat

Pel que sembla, hi ha hagut diversos atemptats simultanis amb arma de foc i explosius almenys en set llocs dels districtes desè i onzè de París. Els mitjans de comunicació parlen de més de 120 morts i una seixantena de ferits, confirmats per la policia.

Un dels atemptats ha estat a les terrasses dels restaurants Carrillon i Petite Cambodge, al centre de la ciutat, que ha deixat 11 morts.

Al centre de la ciutat, a prop de la plaça de la República, a la sala de concerts Bataclan, situada al número 50 del bulevard Voltaire, hi ha hagut un altre dels tirotejos. Cap a les deu de la nit actuava a la sala la banda californiana Eagles of Death Metal. Alguns testimonis han afirmat que els terroristes --en principi, tres-- han entrat a la sala disparant i cridant "Al·là és gran". Els assaltants han pres com a ostatges els supervivents.

La presa d'ostatges del Bataclan s'ha acabat quan la policia ha entrat a la sala de concerts i ha mort tres terroristes. Segons informacions de la policia, a l'interior de la sala s'ha comès una autèntica carnisseria. Els mitjans informen que els terroristes havien posat explosius al cos d'alguns dels ostatges. Hi podria haver més de cent persones mortes només a l'interior del local.

Poc després d'haver-se alliberat el local, el president de la República, François Hollande; el primer ministre, Manuel Valls, i el ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, s'han presentat al Bataclan.

Una altra de les explosions hauria passat a prop de l'Estadi de França, on s'estava disputant un partit de futbol entre les seleccions alemanya i francesa. El president Hollande, que assistia a l'esdeveniment esportiu, hauria estat evacuat de la zona per seguretat. Als voltants de l'estadi hi ha hagut tres explosions que s'han sentit des de dins, segons alguns testimonis.

La policia i l'exèrcit s'han desplegat per les zones on hi ha hagut els atacs. S'ha activat el protocol d'alerta màxima terrorista.

El president de la República, François Hollande; el primer ministre, Manuel Valls, i el ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, s'han reunit des del primer moment per formar un gabinet de crisi.

François Hollande, que ha qualificat les accions d'"atacs terroristes sense precedents", ha decretat l'estat d'urgència i ha demanat als ciutadans que es quedin a casa. També ha ordenat el tancament de fronteres.

Els centres escolars i algunes línies de metro de París estaran tancats demà a causa dels atemptats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut