Edificis en flames després de caure un míssil rus, aquest dilluns a Pokrovsk, al Donetsk ucraïnès (Reuters)

Almenys 7 morts en un atac rus amb míssils a Pokrovsk, al Donetsk controlat per Ucraïna

Han caigut dos míssils amb tres quarts d'hora de diferència, i el segon ha enxampat els equips d'emergències en ple rescat de les víctimes

RedaccióActualitzat

Almenys 7 persones han mort i desenes han resultat ferides aquest dilluns al vespre a Pokrovsk, en un atac rus amb dos míssils en aquesta ciutat del Donetsk controlat per Ucraïna.

El primer míssil ha caigut a les 9 de la nit al centre i ha malmès l'hotel Druzhba, freqüentat per militars i per periodistes, a més de restaurants, botigues i edificis d'habitatges.

Tres quarts d'hora més tard, quan els equips d'emergències estaven treballant en el rescat de les víctimes, ha caigut el segon míssil al mateix lloc, i ha provocat més víctimes.

Voluntaris evacuant una dona ferida, aquest dilluns a Pokrovsk, al Donetsk ucraïnès (Reuters)

Segons el ministre de l'Interior d'Ucraïna, Ihor Klimenko, entre les víctimes mortals hi ha 2 de les persones que participaven en el rescat, i 7 més i 29 policies van resultar ferits. La resta de ferits són una trentena de civils, entre els quals, dos nens

Edificis destruïts pels míssils russos, aquest dimarts a Pokrovsk, al Donetsk ucraïnès (Reuters)

Segons el governador de Donetsk, Pavlo Kirilenko, de nit les feines de rescat s'han suspès per por de nous atacs, i s'han reprès quan s'ha fet de dia.

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha reaccionat afirmant que "Rússia intenta deixar només piles de pedres" a Donetsk i ha fet una crida a "aturar el terror rus":

Pokrovsk és una ciutat industrial de 60.000 habitants situada a uns 70 quilòmetres al nord-oest de Donetsk, que fins al 2016 es deia Krasnoarmisk, en honor de l'exèrcit soviètic.

Aquesta ciutat ja va ser fortament bombardejada a l'inici de la invasió russa, durant el febrer i el març del 2022.

 

Un parc infantil enmig de la destrucció provocada pels míssils russos, aquest dimarts a Pokrovsk, al Donetsk controlat per Ucraïna (Reuters)

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut