Nova Delhi

Almenys 13 morts en atacs a diversos tribunals del nord de l'Índia

Tres palaus de justícia de tres diferents ciutats del nord de l'Índia han estat l'objectiu d'un atac simultani. Les explosions s'han donat a Varanasi, Faizabad i Lucknow, totes tres de la regió més poblada de l'Índia i molt properes a la frontera amb el Nepal. La cadena de televisió NDTV parla de tretze víctimes mortals. Fonts del Ministeri de l'Interior ja han declarat que "una cosa és clara: es tracta d'una conspiració". Les explosions coordinades anaven dirigides, molt possiblement, al col·lectiu dels advocats, que segons el director de la policia de la regió d'Uttar Padresh s'havien negat a defensar diversos periodistes.

Actualitzat

A les 13.30, hora local, quatre artefactes col·locats als jutjats de tres diferents ciutats de la regió d'Uttar Pradesh, al nord de l'Índia, han provocat la mort d'almenys 13 persones i n'han ferit prop de 60. Varanasi ha sigut la ciutat on la detonació ha provocat més víctimes mortals, un total de 9 fins al moment, i es parla de 45 ferits. A Faizabad, dues explosions han mort 4 persones i n'han ferit 14. A Lucknow, de moment, no s'han comptabilitzat víctimes, ja que l'explosió no hauria sigut de la mateixa intensitat que en les anteriors ciutats.

Els artefactes s'han activat amb temporitzadors i estaven col·locats, en tots els casos, en bicicletes aparcades a prop dels tribunals de justícia. Això és el que ha informat la policia regional, que investiga l'autoria d'un grup que es fa anomenar Mujahidins Indis. Els terroristes haurien reivindicat l'autoria dels atemptats per correu electrònic a una cadena de televisió pocs minuts abans de les explosions.

Anar al contingut