El colom duia un missatge sota cada ala

Alliberen un colom que ha estat vuit mesos detingut per espia a l'Índia

L'ocell va ser interceptat al maig a Bombai amb uns missatges que semblaven escrits en xinès

RedaccióActualitzat

L'Índia ha alliberat aquesta setmana un colom missatger que feia vuit mesos que estava detingut per la sospita que podia ser un espia.

Tot va començar al maig, quan l'ocell va ser interceptat en una zona portuària de Bombai. Portava dues anelles a les potes, una de coure i una d'alumini, segons explica el diari Times of India. 

El colom ha estat alliberat per un dels responsables de l'hospital veterinari (PETA India)

Van inspeccionar-lo i van trobar-li dos missatges sota les ales. Eren "il·legibles", però l'escriptura semblava xinesa, cosa que va portar la policia a obrir una investigació.

Mentrestant, el colom va ser posat sota custòdia en un hospital veterinari de Bombai, on s'ha passat vuit mesos tancat en una gàbia

PETA India ha explicat que el colom està bé de salut (PETA India)

La investigació va permetre saber que el colom havia participat en curses a Taiwan i que havia volat fins a l'Índia de manera accidental.

Al final, la investigació es va tancar amb l'exculpació de l'animal, que, tanmateix, continuava empresonat.

El colom, que va volar a l'Índia per accident, ha estat alliberat després de 8 mesos (PETA India)

Ha estat alliberat aquest dimecres, segons ha explicat la branca índia de PETA, l'ONG de defensa dels drets dels animals, que va mobilitzar-se a favor del colom i va demanar a la policia que autoritzés l'hospital a alliberar-lo. 

"Després de convèncer-la, la policia va concedir ràpidament un certificat de no objecció a l'hospital, cosa que va permetre l'alliberament de l'ocell", ha explicat PETA India en un comunicat.

L'ONG també ha aclarit que el colom està en bon estat de salut.


Més coloms sospitosos d'espionatge

Aquesta no és la primera vegada que les autoritats de l'Índia detenen un colom acusat d'espionatge. L'anterior va ser el 2020, quan la policia del Caixmir sota control indi va detenir un colom que havia travessat la frontera militaritzada entre l'Índia i el Pakistan.

L'animal va ser alliberat després que la investigació oberta va demostrar que no era cap espia.

El 2016 un altre colom va ser detingut, també a prop de la frontera amb el Pakistan, després de comprovar que duia un missatge d'amenaça a Narendra Modi, primer ministre indi.

ARXIVAT A:
Maltractament animalL'Índia
Anar al contingut