Alexia Herranz, la jove trans de Gandia que competirà amb Feijóo per liderar el PP

Alberto Núñez Feijóo potser no serà l'únic candidat a presidir el PP perquè a València ha sortit una candidata que es mostra convençuda que aconseguirà els avals

Pepa FerrerActualitzat

Alexia Herranz té 28 anys, en fa cinc que milita al Partit Popular i es proposa liderar una candidatura alternativa a la d'Alberto Núñez Feijóo per al Congrés Nacional del Partit Popular que tindrà lloc a l'abril.

Aquest dijous ha presentat a València una precandidatura sorpresa, contra tot pronòstic, però a ella li agrada més definir-ho com la candidatura dels afiliats de base.

"Som afiliats que hem estat lluitant, batallant campanyes, posant cartells, repartint fulls volants i hem decidit que és el moment que la veu de tots els afiliats siga escoltada" –assevera Herranz-.

Quan es van anunciar el congrés del partit, explica, a través de les xarxes i els canals de comunicació interns que tenen els afiliats del partit, va sorgir la necessitat de plantejar un projecte alternatiu. La sorpresa d'Alexia, relata, va ser quan, en una reunió, es va decidir que la cara visible d'aquell projecte fos ella.

"Totes les identitats i les orientacions estem ja representades al partit, perquè ja som militants del PP i hem de donar un pas endavant i trencar tabús i armaris dins del partit. El meu aspecte són moltes coses que em defineixen més enllà de la meua identitat de gènere. Per descomptat que soc una dona transsexual! I soc conscient que no és una candidatura més."

Assegura que al seu darrere hi ha un grup de gent alguns dels quals donaran la cara els pròxims dies. Que en només set hores han rebut trucades de suport de des de tots els punts de l'estat i es mostra convençuda que la setmana vinent tindrà els 100 avals necessaris per poder presentar oficialment la seva candidatura.

Ho relata amb esperança i volent deixar de banda el passat. I és que Herranz també va intentar presidir el PP de Gandia, ciutat d'on és natural, i no va aconseguir els avals suficients. Ara pensa, però, que la història serà diferent.

Ningú del PP valencià li ha trucat. És aviat, diu, ja ho faran, afegeix. Tampoc cap càrrec públic o orgànic dels valencians li ha mostrat el seu suport en públic. No li importa perquè defensa que la seva no és una candidatura d'aquells que ocupen cadires. I sobre si pensa plantar cara a Feijóo, no en vol sentir a parlar.

 

"Futur i llibertat", el nom que porta la seva precandidatura, no va contra ningú, sinó que vol sumar forces per una renovació de lideratge i una regeneració del partit que, segons el seu parer, s'ha de fer des de la base.

"Feijóo ha aconseguit 4 majories absolutes, però això no treu que no hi haja més projecte ni més gent al partit que vulga sumar-se a liderar un Partit Popular i a liderar el futur."

Un futur que apunta Alexia Herranz ha de passar també per recuperar les veus i l'experiència de dones com Soraya Sáenz de Santamaría, Maria Dolores de Cospedal, Cayetana Álvarez de Toledo o Esperanza Aguirre. Unes veus femenines amb les quals encara tampoc ha parlat.

ARXIVAT A:
PP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut