Berlín

Alemanya, pessimista sobre les possibilitats d'arribar a un acord en la cimera

Un dia abans que comenci a Brussel·les una cimera considerada crucial per al futur de l'euro, Alemanya s'ha mostrat força pessimista sobre els resultats que se'n puguin obtenir. Segons el govern alemany, hi ha alguns socis que sembla que encara no han entès la gravetat de la situació.

RedaccióActualitzat
"Hi ha alguns actors que encara no han entès la gravetat de la situació." Amb aquestes paraules, fonts de l'executiu alemany han llançat un gerro d'aigua freda sobre les expectatives que la cimera europea que comença demà posi fil a l'agulla per salvar l'euro. Segons aquestes mateixes fonts, no hi ha marge per a possibles solucions intermèdies i hi ha punts de la proposta francoalemanya innegociables. Són aquests:

En primer lloc, els sostres nacionals de dèficit es converteixen en dret europeu i el seu compliment ha de ser supervisat per la Comissió. A més, en cas de violació d'aquests límits de dèficit, es vol que la CE imposi sancions automàtiques i que els països afectats hagin d'aprovar un programa d'ajust vinculant.

"No es tracta d'un desig alemany, es tracta que l'eurozona ha de recuperar la seva credibilitat", ha sentenciat un alt funcionari del govern alemany. Aquesta mateixa font ha rebutjat també possibles compromisos encaminats a acceptar els eurobons a canvi de modificacions en els tractats europeus.
Anar al contingut