Presentació de la candidatura Front Republicà
Presentació de la candidatura Front Republicà

Albano Dante Fachin, candidat de Front Republicà el 28A en una llista amb Roger Español

El líder de Som Alternativa encapçalarà la llista de Front Republicà, que han constituït amb els partits Pirates i Poble Lliure, una de les organitzacions de la CUP

RedaccióActualitzat

Front Republicà ja té els avals i la llista per presentar-se a les eleccions al Congrés dels Diputats del 28 d'abril. Albano Dante Fachin serà el cap de llista per Barcelona, en una candidatura que inclou en el número cinc el músic Roger Español, que va perdre un ull l'1 d'Octubre per les bales de goma de la Policia Nacional.

L'actual líder de Som Alternativa i ex secretari general de Podem a Catalunya ho ha anunciat aquest migdia en una roda de premsa en la que també ha avançat que l'acompanyaran a la llista Mabel Rodríguez de Pirates de Catalunya i Guillem Fuster i Mireia Caldés de Poble Lliure, les dues altres formacions que integren la coalició.

També s'han presentat també els caps de llista de la resta de demarcacions: Maria Besora per Girona; Joel Jové per Lleida i Ferran Reyes per Tarragona.

18.000 avals en deu dies

La candidatura, impulsada per Poble Lliure, Pirates de Catalunya i Som Alternativa, ja ha recollit els avals necessaris per presentar-se a les eleccions. Segons han informat, n'han reunit més de 18.000 en deu dies:


Front Republicà necessitava uns 7.000 avals per poder-se presentar, ja que, com a formació nova als comicis, havia d'acreditar un suport de l'0,1% del cens per poder-se registrar.

 

"Desestabilitzar l'Estat"

En el seu acte de presentació, Front Republicà ha explicat que tenen per objectiu "desestabilitzar l'Estat":

"L'1 d'octubre vam ser ingovernables, i només els va quedar aplicar la violència de la policia. Cal tornar a posar l'Estat contra les cordes"

 

A les eleccions, sense la CUP

La candidatura de Front Republicà s'ha gestat en poc més de deu dies. Després de la decisió de la CUP en un consell extraordinari el 10 de març de no presentar-se a les eleccions del 28A, Poble Lliure va explicar que estudiava presentar-se. El dia 12, l'organització decidia "explorar una candidatura de ruptura" i dos dies més tard tancava un acord amb Som Alternativa i Pirates de Catalunya. Des de llavors, el partit ha fet una intensa tasca per recollir els avals necessaris.

La decisió de Poble Lliure no ha convençut la CUP, però la formació ha decidit no fer cap crida a l'abstenció i només ha posat com a condició que Front Republicà que "no incorpori candidats municipals, càrrecs electes i càrrecs orgànics a les llistes".

ARXIVAT A:
Front RepublicàAlbano-Dante FachinEleccions 28A
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut